Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fyllning | ||
150 g | Pepparrot Färsk, (1 st) | |
1 st | Rödlök | |
150 g | Kräftstjärtar, (1 liten frp) | |
400 g | Färskost Naturell | |
150 g | Räkor i Lake, (1 liten frp) | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
Garnering | ||
80 g | Caviar & Stenbitsrom | |
Tårtbotten | ||
75 g | Smör | |
200 g | Kavring |
Smält smöret och låt det svalna. Smula brödet i en matberedare. Tillsätt smöret och blanda ihop med brödsmulorna.
Häll över brödsmulorna i en form, gärna med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Tryck ut smulorna med handen över bottnen och en bit upp på kanten. Låt formen stå minst 1 timme i kylen.
Låt räkorna och kräftorna rinna av, och hacka dem sedan grovt.
Skala och hacka löken. Riv pepparroten och hacka dillen.
Blanda skaldjur, lök, 2 msk pepparrot och 1/4 kruka hackad dill med färskost och crème fraiche. Smaka av med salt.
Bred fyllningen över bottnen. Täck över med folie och låt stå i kylen minst 4 timmar.
Lägg fram rommen att tina om den är fryst.
Ta ut cheesecaken en stund före servering så att den inte är kylskåpskall. Bred ett tunt lager rom över tårtan och garnera med tunna skivor citron och resten av dillen.
Skaldsjurstårtan behöver "vila" i omgångar och kan med fördel förberedas dagen innan servering. Vänta dock med garneringen till precis innan servering.
Bild:
Linnea Swärd
2 Färskost Original 21% 200g Philadelphia
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla