Gå vidare till huvudinnehåll
Löjromscheesecake med räkor
Lena Eisenman Frisk och Monica Eisenman

Löjromscheesecake med räkor

3 tEnkelt
1 070,40 kr
10 portioner 43,39 kr per portion
Cheesecake med löjrom och räkor har en given plats på påskbordet. Servera som förrätt eller direkt på påskbuffén. En sats räcker till 10 portioner. Vackert och lyxigt gott! Det går också bra att göra cheesecaken i en rektangulär form klädd med plastfolie. Skär sedan i rutor. Cheesecaken kan göras och räkorna skalas dagen innan och förvaras i kylskåpet. Garnera gärna med räkor, gräslök och rädisor några timmar före serveringen.

Garnering
300 gFrysta räkor
0,5 stGräslök - färsk
75 gSmör
1 krmFlingsalt
0,5 stRödlök
200 gKavring
4 stGelatinblad
300 gFärskost Naturell
1 krmSvartpeppar Malen
13 mskCitron
1 dlCreme Fraiche Naturell
80 gLöjrom
Instruktioner
1

Klä fyra små pajformar med löstagbar kant, cirka 10 cm i diameter, med plastfolie. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

2

Mixa kavringen i matberedare och tillsätt smöret. Tryck ut smulorna i botten av formarna.

3

Rör ihop crème fraiche, philadelphiaost, rödlök, rom, citronskal och citronsaft till en kräm. Smaka av med salt och vitpeppar.

4

Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur dem och smält dem på svag värme med lite av vattnet. Blanda ner det smälta gelatinet i krämen. Bred ut fyllningen över kavringsbotten. Låt stå kallt i minst 3 timmar eller tills fyllningen stelnar.

5

Skala räkorna.

6

När fyllningen har stelnat, lyft försiktigt upp cheesecaken med hjälp av plastfolien. Strö gräslök över pajerna och tryck till lite lätt så att den fastnar.

7

Blöt en kniv i varmt vatten och skär upp i små tårtbitar. Garnera med räkor och rädisor.

Bild:

Roland Persson