Gå vidare till huvudinnehåll
Löjromscheesecake med räkor, rödlök och rädisor

Löjromscheesecake med räkor, rödlök och rädisor

30 minEnkelt
1 059,55 kr
8 portioner 51,43 kr per portion
Löjromscheesecake med räkor, rödlök och rädisor

Botten
2 stGräslök - färsk
1 dlCreme Fraiche Bearnaise
1 stCitron
75 gSmör
70 gLöjrom
300 gFärskost Naturell
3 stRödlök
4 stGelatinblad
200 gKavring
400 gRäkor
1 stRädisor
Instruktioner
1

Klä pajformen (24cm diameter) med löstagbar kant med plastfolie. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten

Mixa kavringen i en matberedare och tillsätt smöret. Tryck ut smulorna på formen.

Rör ihop creme fraiche, philadelphiaost, rödlök (enbart 1/2), rom, citronskal och citronsaft till en kräm. Smaka av med salt och peppar.

Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och smält dem på svag värme med LITE av vattnet (går väldigt snabbt!). Blanda det smälta gelatinet i resten av krämen. Bred ut fyllningen över kavringbotten.

Låt stå kallt minst tre timmar. Lyft upp med hjälp av plastfolien, strö gräslök över pajen. Blöt en kniv i varmt vatten och skär i tårtbitar. Servera med räkor, rödlök och rädisor