Gå vidare till huvudinnehåll
Zucchinibiffar med kallrökt lax
Mia Troberg

Zucchinibiffar med kallrökt lax

30 minEnkelt
543,55 kr
4 portioner 71,44 kr per portion
Små grönsaksbiffar med läcker topping. Lyxigt till vardags eller till helgens fest.

Till servering
400 gLax Kallrökt
1 mskDill - färsk
1 dlCreme Fraiche Naturell
1 stRödlök
1 stZucchini
1,5 tskFiberhusk
50 gParmesanost
0,5 stGul lök
1 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSalt
1 stDill - färsk
1 stÄgg
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskSmör
Instruktioner
1

Skölj zucchini och riv den grovt. Salta lätt och låt stå i ca 10 minuter. Krama ur vätskan ur den rivna zucchinin och blanda med de övriga ingredienserna. Låt stå 10 minuter till, så att fiberhusken hinner svälla.

2

Stek små biffar i smör på medelvärme.

3

Servera med kallrökt lax, hackad rödlök, crème fraiche och dill.

Näringsvärde per portion: fett 27.2 g, protein 31.8 g, kolhydrater 6.3 g, energivärde 398 kcal

Bild:

Sanna Livijn Wexell