Quinoasallad med oumph, fetaost, avokado och het mangodressing
Mari Bergman

Quinoasallad med oumph, fetaost, avokado och het mangodressing

30 minEnkelt
330,45 kr
4 portioner49,58 kr per portion
Supergod sallad med en riktigt frisk och het dressing med mango, chili och lime.

Quinoasallad
1 stKoriander - färsk
2 mskRapsolja
150 gFetaost
0,5 stRödlök
70 gSpenat Blad
560 gVegetariska Bitar
0,5 tskSalt Fint
1 stLime
0,5 stChilipeppar Färsk
1 stAvokado
1 tskHonung Flytande
1 krmSvartpeppar Malen
3 dlQuinoa
Mangodressing
0,5 stChilipeppar Färsk
1 stLime
225 gMango Fryst
1 krmSalt Fint
Instruktioner
1

Quinoasallad: Koka quinoa i rikligt med vatten. Sila sedan av den och spola kall.

2

Skala och finstrimla rödlök och skölj och finhacka chili (hacka även chili till mangodressingen) och koriander. Lägg alltsammans i en stor skål och riv i limeskal och pressa i limesaft. Tillsätt olja, salt, peppar och honung. Blanda om och låt stå och dra.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och stek oumphen ca 5-7 min.

4

Mangodressing: Mixa den tinade mangon med limeskal- och saft i en blender eller med hjälp av en stavmixer. Häll upp i en skål och tillsätt finhackad chili efter smak. Smaka av med en nypa salt.

5

Quinoasallad: Tillsätt den kokta kalla quinoan och sköljd spenat till skålen med lök och chili. Blanda om ordentligt och smaka av.

Lägg upp quinoasalladen på ett fat och strö över stekt oumph samt tärnad avokado och fetaost. Servera tillsammans med mangodressing.

Näringsvärde: Kcal: 619 kcal, 39 g protein, 30 g fett, 45 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell