Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Quinoasallad | ||
1 st | Koriander - färsk | |
2 msk | Rapsolja | |
150 g | Fetaost | |
0,5 st | Rödlök | |
70 g | Spenat Blad | |
560 g | Vegetariska Bitar | |
0,5 tsk | Salt | |
1 st | Lime | |
0,5 st | Chilipeppar Färsk | |
1 st | Avokado | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
3 dl | Quinoa | |
Mangodressing | ||
0,5 st | Chilipeppar Färsk | |
1 st | Lime | |
225 g | Mango Fryst | |
1 krm | Salt |
Quinoasallad: Koka quinoa i rikligt med vatten. Sila sedan av den och spola kall.
Skala och finstrimla rödlök och skölj och finhacka chili (hacka även chili till mangodressingen) och koriander. Lägg alltsammans i en stor skål och riv i limeskal och pressa i limesaft. Tillsätt olja, salt, peppar och honung. Blanda om och låt stå och dra.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek oumphen ca 5-7 min.
Mangodressing: Mixa den tinade mangon med limeskal- och saft i en blender eller med hjälp av en stavmixer. Häll upp i en skål och tillsätt finhackad chili efter smak. Smaka av med en nypa salt.
Quinoasallad: Tillsätt den kokta kalla quinoan och sköljd spenat till skålen med lök och chili. Blanda om ordentligt och smaka av.
Lägg upp quinoasalladen på ett fat och strö över stekt oumph samt tärnad avokado och fetaost. Servera tillsammans med mangodressing.
Näringsvärde: Kcal: 619 kcal, 39 g protein, 30 g fett, 45 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
2 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Mango Fryst EKO/KRAV 750g Magnihill