Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Rödlök | |
250 g | Sugarsnaps | |
1 msk | Sesamfrö | |
400 g | Lövbiff | |
1 st | Mynta - färsk | |
2 tsk | Fisksås - Asiatisk | |
160 g | Salladsmix | |
1 st | Koriander - färsk | |
2 tsk | Honung Flytande | |
8 msk | Japansk soja | |
500 g | Mango Fryst | |
500 g | Körsbärstomater | |
1 st | Chilifrukter | |
4 tsk | Lime |
Strimla lövbiffen. Stek den hastigt i 1 tsk olja. Tillsätt soja och 2 krm svartpeppar och ställ åt sidan. Strö över sesamfrön.
Skala och strimla rödlöken. Halvera tomaterna. Grovstrimla sockerärtorna. Finhacka chilifrukten.
Vänd ihop lök, tomater, sockerärtor, chili, mango och plockade färska örter med salladsblad.
Vispa ihop dressingen och tillsätt 2 krm salt. Lägg upp salladen på ett fat med köttet ovanpå. Häll över dressingen.
Dressing: 2 tsk asiatisk fisksås 2-4 tsk färskpressad limesaft 2 tsk honung
Handfast-minus: Lägg upp motsvarande en handflata lövbiff och tre knytnävar sallad.
1 Lövbiff Skivad Smak av Gotland
3 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Mango Fryst EKO/KRAV 750g Magnihill