Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fisk | ||
0,5 tsk | Salt | |
2 st | Lime | |
600 g | Torskfilé | |
2 krm | Svartpeppar | |
1 msk | Rapsolja | |
Majs | ||
300 g | Majskorn | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Rapsolja | |
Salsa | ||
1 tsk | Färsk ingefära | |
2 st | Kvisttomater | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
1 st | Paprika | |
1 st | Koriander - färsk | |
1 st | Lime | |
0,5 st | Rödlök | |
25 g | Chilipeppar Röd, 1 st | |
Tillbehör | ||
185 g | Tortillachips | |
Guacamole | ||
1,5 msk | Citron | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 st | Avokado | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig |
Värm ugnen till 175 grader.
Salsa: Skölj och tärna tomat och paprika. Skala och finhacka rödlök och chili. Skala och riv ingefära. Blanda i en skål och tillsätt finhackad koriander samt rivet limeskal och saft. Smaka av med salt och peppar.
Fisk: Lägg tinade fiskfiléer i en ugnsfast form. Pressa över limesaft och krydda med salt och peppar. Ringla över lite olja och låt marinera i 5 min. Sätt sedan in i ugnen i ca 10-12 min.
Guacamole: Mosa ihop avokadoköttet med pressad vitlök och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
Majs: Hetta upp olja i en stekpanna och fräs majsen lite gyllenbrun och krispig. Krydda med salt.
Lägg upp chips på tallrikar och toppa med fisk, salsa, guacamole och rostad majs.
Näringsvärde: 623 kcal, 33 g protein, 30 g fett, 52 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria