Fish taco med tomatsalsa, rostad majs och guacamole
Mari Bergman

Fish taco med tomatsalsa, rostad majs och guacamole

30 minEnkelt
174,50 kr
4 portioner16,08 kr per portion
En väldigt lättlagad, god och omtyckt rätt är ju allas älskade favorit, taco! I det här receptet får den klassiska köttfärsen stå åt sidan för att ge plats åt den vita fisken. Såå gott!

Fisk
0,5 tskSalt Fint
2 stLime
600 gTorskfilé Färsk
2 krmSvartpeppar
1 mskRapsolja
Majs
300 gMajskorn
1 krmSalt Fint
1 mskRapsolja
Salsa
1 tskFärsk ingefära
2 stKvisttomater
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
1 stPaprika
1 stKoriander - färsk
1 stLime
0,5 stRödlök
1 tskChilipeppar Röd
Tillbehör
185 gTortillachips
Guacamole
0,5 stCitron
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
2 stAvokado
1 klyftaVitlök Vanlig
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Salsa: Skölj och tärna tomat och paprika. Skala och finhacka rödlök och chili. Skala och riv ingefära. Blanda i en skål och tillsätt finhackad koriander samt rivet limeskal och saft. Smaka av med salt och peppar.

3

Fisk: Lägg tinade fiskfiléer i en ugnsfast form. Pressa över limesaft och krydda med salt och peppar. Ringla över lite olja och låt marinera i 5 min. Sätt sedan in i ugnen i ca 10-12 min.

4

Guacamole: Mosa ihop avokadoköttet med pressad vitlök och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

5

Majs: Hetta upp olja i en stekpanna och fräs majsen lite gyllenbrun och krispig. Krydda med salt.

Lägg upp chips på tallrikar och toppa med fisk, salsa, guacamole och rostad majs.

Näringsvärde: 623 kcal, 33 g protein, 30 g fett, 52 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell