Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tomatsalsa | ||
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Honung Flytande | |
4 st | Tomater | |
1 st | Koriander - färsk | |
1 st | Lime | |
1 st | Röd Paprika | |
1 msk | Rapsolja | |
1 msk | Färsk ingefära | |
Topping | ||
1 krm | Salt | |
1 msk | Rapsolja | |
4 st | Avokado | |
75 g | Pecorinoost | |
Bröd | ||
200 g | Tortilla - Små | |
Bönröra | ||
1 st | Rödlök | |
0,75 dl | Vatten | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
1 msk | Rapsolja | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
760 g | Svarta Bönor | |
1 st | Lime |
Bönröra: Sila av bönorna och spola i kallt vatten. Skala och finhacka rödlök och vitlök. Skölj och finhacka chilipeppar.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs bönor, lök, vitlök och chili på medelhög värme så att de får lite färg.
Tillsätt vatten och låt det fräsa ihop så att vattnet kokar in ordentligt. Häll över bönröran i en skål och mosa ihop till en grov röra. Smaka av med limesaft, salt och peppar.
Tomatsalsa: Skölj och tärna paprikan fint. Skölj tomaterna. Skala och riv ingefära.
Lägg tomater, ingefära, koriander, rivet limeskal, limesaft, honung och olja i en matberedare och mixa samman till en salsa. Blanda tomatsalsan med den tärnade paprikan. Smaka av med salt och peppar.
Topping: Halvera avokadon och ta bort kärnorna. Pensla snittytorna med olja och grilla avokadon i en grillpanna. Strö över lite salt. Skär avokadon sedan i skivor.
Grilla bröden på båda sidor i en panna med lite olja.
Montering: Lägg ut de grillade tortillabröden på ett fat. Bred på bönröran och toppa med tomatsalsa och skivor av den grillade avokadon. Riv över pecorino och dekorera med lite korianderblad.
Näringsvärde: 412 kcal, 16,1 g protein, 19 g fett, 39 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel