Gå vidare till huvudinnehåll
Tostadas med bönröra, grillad avokado, tomatsalsa och riven ost
Mari Bergman

Tostadas med bönröra, grillad avokado, tomatsalsa och riven ost

45 minMedel
298,85 kr
8 portioner27,77 kr per portion
Små stekta tortillabröd med god topping som passar utmärkt att servera som förrätt på en mexikansk middag eller som ett inslag på en buffé.

Tomatsalsa
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
1 tskHonung Flytande
4 stTomater
1 stKoriander - färsk
1 stLime
1 stRöd Paprika
1 mskRapsolja
1 mskFärsk ingefära
Topping
1 krmSalt Fint
1 mskRapsolja
4 stAvokado
75 gPecorinoost
Bröd
200 gTortilla - Små
Bönröra
1 stRödlök
0,75 dlVatten
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
1 stChilipeppar Röd
1 mskRapsolja
2 klyftaVitlök Vanlig
760 gSvarta Bönor
1 stLime
Instruktioner
1

Bönröra: Sila av bönorna och spola i kallt vatten. Skala och finhacka rödlök och vitlök. Skölj och finhacka chilipeppar.

2

Hetta upp olja i en stekpanna och fräs bönor, lök, vitlök och chili på medelhög värme så att de får lite färg.

3

Tillsätt vatten och låt det fräsa ihop så att vattnet kokar in ordentligt. Häll över bönröran i en skål och mosa ihop till en grov röra. Smaka av med limesaft, salt och peppar.

4

Tomatsalsa: Skölj och tärna paprikan fint. Skölj tomaterna. Skala och riv ingefära.

5

Lägg tomater, ingefära, koriander, rivet limeskal, limesaft, honung och olja i en matberedare och mixa samman till en salsa. Blanda tomatsalsan med den tärnade paprikan. Smaka av med salt och peppar.

6

Topping: Halvera avokadon och ta bort kärnorna. Pensla snittytorna med olja och grilla avokadon i en grillpanna. Strö över lite salt. Skär avokadon sedan i skivor.

7

Grilla bröden på båda sidor i en panna med lite olja.

8

Montering: Lägg ut de grillade tortillabröden på ett fat. Bred på bönröran och toppa med tomatsalsa och skivor av den grillade avokadon. Riv över pecorino och dekorera med lite korianderblad.

Näringsvärde: 412 kcal, 16,1 g protein, 19 g fett, 39 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir