Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Shot | ||
0,5 tsk | Salt | |
25 g | Chilipeppar Färsk, (1 st) | |
2,5 msk | Färsk ingefära | |
1 msk | Lantbuljong | |
1 msk | Honung | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
300 g | Citron, (2 st) | |
100 g | Färsk bladspenat | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Avokado | |
1 msk | Olivolja | |
1 st | Gurka | |
Chiliräkor | ||
2 msk | Färsk ingefära | |
2 st | Vanliga Tomater | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsk | Salt | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
240 g | Handskalade Räkor | |
2 msk | Olivolja | |
1 st | Lime | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
Avokado | ||
2 st | Avokado | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsk | Salt |
Räkor: Låt räkorna rinna av och lägg dem sedan in en skål. Kärna ur tomaterna och skär i små bitar. Kärna ur chilin och finhacka den. Skala ingefäran och riv den. Finhacka koriandern.
Blanda allt med räkorna. Pressa i lime och häll i olivolja. Smaka av med salt och peppar.
Skär avokadon först på mitten och ta ur kärnan men låt skalet vara kvar. Skär sedan varje halva i två delar. Stryk över lite pressad citron och olivolja så att de inte mörknar.
Grilla avokadobitarna några minuter per sida. Lägg upp avokadobitar och räksalsa och servera med en grön shot.
Shot: Skär gurkan i bitar. Skölj spenaten. Skala och hacka ingefära och vitlök. Kärna ur och hacka chilipeppar. Skala och kärna ur avokadon.
Lägg alla ingredienser i en mixer och pressa i tre matskedar citronsaft, strö i lantbuljong, tillsätt olivolja och honung. Salta och peppra. Mixa till en slät konsistens och smaka av om det behövs mera kryddor. Häll upp i små shotsglas.
Bild:
Wolfgang Kleinschmidt
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
2 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria