Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Zucchini | |
250 g | Tagliatelle Färsk | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 st | Vitlök Solo | |
2 st | Kvisttomater | |
100 g | Fetaost |
Sätt på pastavattnet. Skär zucchinin i halvmånar, ca 0,5 cm tjocka. Tärna tomaterna grovt (om du vill ha mindre vätska i "såsen" så är det bra att kärna ur tomaterna först) Plocka basilika, ungefär en halv kruka färsk, och strimla bladen. Om du inte har färsk basilika hemma, går det fint att använda frusen, ca 2 msk.
Värm olivolja i en stekpanna, riv ner vitlök i oljan och låt den dra i oljan medan den sakta värms upp. Nu går det snabbt, häll ner zucchinin i pannan låt den precis bli varm och börja mjukna. När zucchinin börjar bli varm, häll ner tomaterna, salta och peppra, rör om, häll över basilikan och stänga av värmen. Smula över fetaosten, rör försiktigt (det blir lätt smetigt om fetaosten får smälta för mycket) och servera till den färska pastan.
Fungerar fint att servera kyckling till också, om man vill göra rätten mer matig.
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana