Spansk kycklinggryta med zucchinisallad & couscous
Mari Bergman

Spansk kycklinggryta med zucchinisallad & couscous

30 minEnkelt
260,10 kr
4 portioner33,02 kr per portion
Denna spanska kycklinggryta är en riktigt snabb och enkel vardagsrätt som passar perfekt när tiden är knapp.

Tillbehör
50 gRuccolasallat
3 dlCouscous
175 gZucchini
80 gRödlök
1 mskOlivolja
1 tskVit balsamvinäger
240 gRöd Paprika
1,5 tskTimjan - torkad
280 gGul lök
3 dlVatten
1 tskSalt Fint
1 mskMat & Bak Smör
4 mskVetemjöl
2 krmSvartpeppar Malen
3 klyftaVitlök Färsk
1,5 mskKycklingfond
150 gKalamataoliver
600 gKycklingfile Fryst
1 tskPaprikakrydda
1 tskRåsocker Strö
Instruktioner
1

Krydda kycklingen med paprikapulver, salt och peppar. Lägg mjöl på en tallrik och vänd runt kycklingen i mjölet.

Skala löken och skär lök och paprika strimlor. Finhacka vitlöken och oliverna.

Bryn kycklingen runt om i lite smör i en gryta eller i en djup stekpanna. Tillsätt paprika, lök och oliver till grytan och fräs någon minut. Tillsätt vatten, fond, timjan och socker. Låt grytan koka på svag värme tills kycklingen är genomstekt. Ca 10 min. Krydda med salt och peppar och smaka av.

Tillred couscousen enligt anvisning på paketet. Riv zucchinin och finhacka rödlöken. Blanda med ruccola och ringla över lite olja och vinäger.