Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
50 g | Ruccolasallat | |
3 dl | Couscous | |
175 g | Zucchini | |
80 g | Rödlök | |
1 msk | Olivolja | |
1 tsk | Vit balsamvinäger | |
240 g | Röd Paprika | |
1,5 tsk | Timjan - torkad | |
280 g | Gul lök | |
3 dl | Vatten | |
1 tsk | Salt | |
1 msk | Smör | |
4 msk | Vetemjöl | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
3 klyfta | Vitlök Färsk | |
1,5 msk | Kycklingfond | |
150 g | Kalamataoliver | |
600 g | Kycklingfile Fryst | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
1 tsk | Råsocker Strö |
Krydda kycklingen med paprikapulver, salt och peppar. Lägg mjöl på en tallrik och vänd runt kycklingen i mjölet.
Skala löken och skär lök och paprika strimlor. Finhacka vitlöken och oliverna.
Bryn kycklingen runt om i lite smör i en gryta eller i en djup stekpanna. Tillsätt paprika, lök och oliver till grytan och fräs någon minut. Tillsätt vatten, fond, timjan och socker. Låt grytan koka på svag värme tills kycklingen är genomstekt. Ca 10 min. Krydda med salt och peppar och smaka av.
Tillred couscousen enligt anvisning på paketet. Riv zucchinin och finhacka rödlöken. Blanda med ruccola och ringla över lite olja och vinäger.
1 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1
1 Couscous Fullkorn EKO 500g Garant
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste
1 Paprikapulver 37g Santa Maria