Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
8 st | Kvisttomater | |
1 st | Oregano - färsk | |
1 tsk | Vit balsamvinäger | |
1 tsk | Strösocker | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Smör | |
500 g | Spaghetti Fullkorn | |
2 krm | Flingsalt | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
Till servering | ||
20 g | Riven Parmesanost | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
65 g | Ruccolasallat | |
250 g | Mozzarellaost |
finhacka vitlöken och grovhacka tomaterna. Hetta upp smör i en kastrull och fräs vitlöken mjuk på inte alltför hög värme, den får inte ta färg! Tillsätt sockret och rör om. Blanda ner tomater och bladen från oreganon. Koka ihop i ca 5 minuter. Smaka av med vinäger, flingsalt och svartpeppar. Koka pastan enligt anvisning. Häll av vattnet och lägg upp i en skål. Häll över tomatsåsen och rör om. Riv över mozzarellan och toppa med fint riven parmesanost. Servera med rucolasalladen.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1
2 Mozzarella 125g Michelangelo