Gå vidare till huvudinnehåll
Spaghetti Pomodoro

Spaghetti Pomodoro

30 minEnkelt
261,55 kr
4 portioner 31,50 kr per portion
Ett recept av Monika Ahlberg

8 stKvisttomater
1 stOregano - färsk
1 tskVit balsamvinäger
1 tskStrösocker
3 klyftaVitlök Vanlig
1 mskSmör
500 gSpaghetti Fullkorn
2 krmFlingsalt
2 krmSvartpeppar Malen
Till servering
20 gRiven Parmesanost
0,5 stBasilika - färsk
65 gRuccolasallat
250 gMozzarellaost
Instruktioner
1

finhacka vitlöken och grovhacka tomaterna. Hetta upp smör i en kastrull och fräs vitlöken mjuk på inte alltför hög värme, den får inte ta färg! Tillsätt sockret och rör om. Blanda ner tomater och bladen från oreganon. Koka ihop i ca 5 minuter. Smaka av med vinäger, flingsalt och svartpeppar. Koka pastan enligt anvisning. Häll av vattnet och lägg upp i en skål. Häll över tomatsåsen och rör om. Riv över mozzarellan och toppa med fint riven parmesanost. Servera med rucolasalladen.