Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pizza | ||
1 st | Gul lök | |
150 g | Citron, (1 st) | |
1 st | Zucchini | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 msk | Flingsalt | |
2 dl | Parmesanost | |
600 g | Pizzakit | |
Övrigt | ||
1 st | Bakplåtspapper | |
Sallad | ||
300 g | Vitkål | |
1 st | Äpple Granny Smith | |
2 msk | Olivolja | |
1 krm | Flingsalt | |
200 g | Vanliga morötter | |
1 msk | Vit balsamvinäger | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Basilika - färsk |
Sätt ugnen på 225°.
Pizza: Rulla ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ut degen mot kanterna. Stryk ut tomatsåsen med en spatel eller sked.
Skölj och skiva zucchinin tunt och lägg lite omlott på degen. Strö över flingsalt.
Skala och strimla lök och vitlök. Riv citronskalet. Strö lök, citronskal, basilika och ost över pizzan.
Grädda pizzan ca 15 min. Dra några varv med pepparkvarnen och servera!
Sallad: Strimla och skölj vitkålen och skala och riv morötter och äpple. Blanda samman i en skål och tillsätt grovhackad basilika, olja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar. Blanda om väl och servera till pizzan.
Näringsvärde: 576 kcal, 26 g protein, 23 g fett, 62 g kolhydrater.
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Äpple Granny Smith EKO Klass1