Gå vidare till huvudinnehåll
Ratatouille med pasta och mozzarella

Ratatouille med pasta och mozzarella

30 minEnkelt
139,60 kr
4 portioner 22,93 kr per portion
En snabblagad och otroligt vacker grönsaksrätt. Såsen kan också mixas slät om det är någon där hemma som tycker att synliga grönsaksbitar är lite extra obehagliga. :) Denna ratatouille med pasta och mozzarella går ofta hem även hos den grönsakskräsne. (Familjematkassen v22 2012)

1 tskHonung Flytande
1 stRödlök
400 gAubergine
120 gRöd Paprika
1 mskTimjan - torkad
2,5 klyftaVitlök Färsk
1 krmSvartpeppar Malen
1 tskSalt
2 mskOlivolja
400 gKörsbärstomater Konserverade
1 mskVitvinsvinäger
115 gGrön Paprika
Till servering
125 gMozzarellaost
400 gPenne
Instruktioner
1

Ratatouille: Skala och hacka rödlök och vitlök. Skölj, ansa och tärna aubergine och paprika. Hetta upp olja i en kastrull och stek löken i olja i ett par minuter. Tillsätt aubergine och paprika i kastrullen, och låt fräsa med tills de börjar mjukna.

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.

Tillsätt konserverade tomater, vinäger, honung/strösocker och timjan till ratatouillen. Smaka av med salt och peppar.

Servera pastan med ratatouillen och riv över mozzarellan.