Gå vidare till huvudinnehåll
Italiensk tomatsoppa med chèvre chaud
Mari Bergman

Italiensk tomatsoppa med chèvre chaud

30 minEnkelt
246,55 kr
4 portioner 30,61 kr per portion
Den Italienska tomatsoppan kommer helt till sin rätt med chèvre chaudtoasten vid sidan om.

Soppa
3 dlVatten
1 tskBasilika - torkad
2 krmSvartpeppar Malen
1 tskStrösocker
0,5 tskSalt
2 mskTomatpuré
1 stGrönsaksbuljong
5 gChilifrukter
2 klyftaVitlök Färsk
50 gSoltorkade Tomater
680 gKörsbärstomater Konserverade
1 stGul lök
Chèvre chaud
100 gLantbröd
2 krmSalt
4 tskHonung Flytande
200 gGetost, Chevre
50 gSalladsmix
0,5 stRödlök
1 mskSmör
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Soppa: Skala och grovhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och grovhacka chilipepparn.

3

Hetta upp lite av oljan från de soltorkade tomaterna i en kastrull och fräs lök och chili på medelvärme utan att de tar färg. Slå på balsamvinäger och tomatpuré och fräs runt under omrörning ca 30 sek. Tillsätt körsbärstomater, soltorkade tomater, buljong, basilika, socker och vatten. Låt soppan sjuda på svag värme i ca 10 min. Smaka av med salt och svartpeppar och mixa den sedan slät med en stavmixer.

4

Chèvre chaud: Skär bort kanterna på brödet. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek brödskivorna lite lätt gyllene på båda sidor. Lägg över dem på en plåt och fördela getosten över. Sätt in i ugnen ca 5 min eller tills osten har fått fin färg. Skala och finstrimla under tiden rödlöken och skölj salladen. Lägg sallad på ett fat och placera brödskivorna med getosten över. Ringla över lite honung och strö över lite salt och peppar. Toppa med lite rödlöksringar.

Servera soppan med nygratinerade chèvre chauds.

Näringsvärde: Kcal: 501, Fett: 29 g, Protein: 18 g, Kolhydrater: 37 g

Bild:

Linnea Swärd