Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Soppa | ||
3 dl | Vatten | |
1 tsk | Basilika - torkad | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Strösocker | |
0,5 tsk | Salt | |
2 msk | Tomatpuré | |
1 st | Grönsaksbuljong | |
5 g | Chilifrukter | |
2 klyfta | Vitlök Färsk | |
50 g | Soltorkade Tomater | |
680 g | Körsbärstomater Konserverade | |
1 st | Gul lök | |
Chèvre chaud | ||
100 g | Lantbröd | |
2 krm | Salt | |
4 tsk | Honung Flytande | |
200 g | Getost, Chevre | |
50 g | Salladsmix | |
0,5 st | Rödlök | |
1 msk | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Sätt ugnen på 200 grader.
Soppa: Skala och grovhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och grovhacka chilipepparn.
Hetta upp lite av oljan från de soltorkade tomaterna i en kastrull och fräs lök och chili på medelvärme utan att de tar färg. Slå på balsamvinäger och tomatpuré och fräs runt under omrörning ca 30 sek. Tillsätt körsbärstomater, soltorkade tomater, buljong, basilika, socker och vatten. Låt soppan sjuda på svag värme i ca 10 min. Smaka av med salt och svartpeppar och mixa den sedan slät med en stavmixer.
Chèvre chaud: Skär bort kanterna på brödet. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek brödskivorna lite lätt gyllene på båda sidor. Lägg över dem på en plåt och fördela getosten över. Sätt in i ugnen ca 5 min eller tills osten har fått fin färg. Skala och finstrimla under tiden rödlöken och skölj salladen. Lägg sallad på ett fat och placera brödskivorna med getosten över. Ringla över lite honung och strö över lite salt och peppar. Toppa med lite rödlöksringar.
Servera soppan med nygratinerade chèvre chauds.
Näringsvärde: Kcal: 501, Fett: 29 g, Protein: 18 g, Kolhydrater: 37 g
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla