Gå vidare till huvudinnehåll
Pastagratäng med ricotta och zucchini
Mari Bergman

Pastagratäng med ricotta och zucchini

45 minEnkelt
312,60 kr
4 portioner41,18 kr per portion
Matig och krämig gratäng som sköter sig själv i ugnen. Lättlagat och gott!

Pastagratäng
300 gStrozzapreti
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
300 gSojafärs
0,5 mskBasilika - torkad
0,5 mskTorkad oregano
1 krmSalt Fint
2 klyftaVitlök Vanlig
1 stRödlök
0,5 stZucchini
Äggstanning
1 stGrönsaksbuljong
250 gRicottaost
2 dlMellanmjölk
4 stÄgg
Sallad
0,5 mskOlivolja
2 stKvisttomater
1 krmSalt Fint
290 gMarinerad Kronärtskocka
0,5 stCitron
1 stRomansallat
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Pastagratäng: Koka pastan 2 min mindre än vad anvisningarna på förpackningen visar.

3

Skala och grovhacka lök och vitlök. Skölj och tärna zucchini. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, zucchini och sojafärs på medelhög värme. Krydda med basilika, oregano och salt och peppar efter smak.

4

Sila av pastavattnet och blanda pastan med grönsaks- och färsfräset. Häll över blandningen i en ugnsfast form.

5

Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, ricottaost och buljong och häll äggstanningen över pastan. Blanda om ordentligt och sätt in i ugnen ca 20 min.

6

Sallad: Skölj och strimla salladen och skölj och tärna tomaterna. Sila av oljan från kronärtskockorna och tillsätt dem till salladen. Ringla över olja och pressa över citronsaft. Krydda med en nypa salt.

Servera pastagratängen med sallad.

Näringsvärde: 725 kcal, 40 g protein, 30 g fett, 66 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell