Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Moussaka | ||
| 0,5 tsk | Torkad oregano | |
| 600 g | Sojafärs | |
| 2 krm | Kanel Malen | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 3 msk | Tomatpuré | |
| 2 st | Aubergine | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 0,5 tsk | Chiliflakes | |
| 2 st | Gul lök | |
| 2 msk | Grönsaksbuljong Eko | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 2 dl | Vatten | |
| 390 g | Krossade Tomater | |
| 2 tsk | Balsamvinäger | |
| Ostsås | ||
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 st | Ägg | |
| 100 g | Riven Ost | |
| 2 msk | Vetemjöl | |
| 3 dl | Mjölk | |
| 1 krm | Salt | |
| 2 msk | Smör | |
Värm ugnen till 175 grader.
Moussaka: Skölj och skär auberginen i ca ½ cm tjocka skivor. Lägg ut skivorna på dubbelvikt hushållspapper och strö över salt. Låt ligga ca 15 min.
Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs sojafärsen i 2 min. Tillsätt lök, vitlök, kanel, chiliflakes, oregano och fräs ytterligare i ca 2 min.
Tillsätt balsamvinäger, krossade tomater, vatten, tomatpuré och buljong. Låt såsen puttra i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
Stek aubergineskivorna i olja i en stekpanna ca 2 min/ sida.
Ostsås: Smält smöret i en kastrull och vispa ut mjölet. Tillsätt mjölk och låt såsen koka upp under omrörning. Vänd ner äggula och riven ost. Salta och peppra.
Moussaka: Ta fram en ugnsform och varva ostsås, aubergineskivor och färssås. Toppa med ostsås och resten av den rivna osten. Gratinera i ugn i ca 30 min.
Servera moussakan med en sallad vid sidan av. Testa vår grekiska sallad.
Bild:
Nurlan Emir

79,95 kr

61,64 kr /kg

19,67 kr /kg

37,18 kr /kg

4,20 kr /st

193,00 kr /kg

15,67 kr /l

34,95 kr

32,95 kr

34,50 kr

119,75 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

217,27 kr /kg

37,95 kr

1 Veggiebuljong Gluten & Jästfri EKO
341,25 kr /kg

29,17 kr /kg

131,90 kr /l

8,98 kr /kg

145,00 kr /kg
