Gå vidare till huvudinnehåll
Vegetarisk lasagne på papadums
Mari Bergman

Vegetarisk lasagne på papadums

50 minEnkelt
372,10 kr
4 portioner 47,06 kr per portion
Populär lasagne från programmet Smakligt! Istället för vanliga lasagneplattor används papadums som är ett hårt tunt indiskt bröd, bakat på linsmjöl. Glutenfritt och supergott! Fler lasagnerecept: Lasagne med ricotta och ajvar Relish, Vegetarisk lasagne

Plattor
220 gPapadums
Vegofärssås
3 mskTomatpuré
300 gVegetarisk Färs
1 mskBalsamvinäger
400 gKrossade Tomater
1 krmSvartpeppar Malen
4 klyftaVitlök Vanlig
150 gFärska champinjoner
0,5 mskJapansk soja
2 mskOlivolja
1 stGul lök
0,5 stBasilika - färsk
1 krmSalt
1 stLantbuljong
0,5 tskTorkad oregano
1 tskHonung Flytande
Topping
50 gRiven Ost
Ostsås
2 dlVispgrädde
2 krmSvartpeppar Malen
3 dlMellanmjölk
100 gRiven Ost
1,25 tskSalt
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Vegofärssås: Skala och finhacka lök och vitlök. Putsa och skiva champinjonerna. Hetta upp olja i en stekpanna eller gryta. Bryn färsen i oljan tills den är genomstekt. Tillsätt lök, vitlök, champinjoner och oregano och fräs ytterligare i ca 2 min.

3

Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs under omrörning i ca 30 sek.

4

Tillsätt krossade tomater, buljong, honung, soja och finhackad basilika. Smaka av med salt och peppar och låt färssåsen puttra i ca 10 min.

5

Ostsås: Mixa ihop alla ingredienser till ostsåsen i en mixer/blender.

6

Montering: Varva ostsås, papadums och färssås i en ugnsfast form. Avsluta med ostsås och toppa med extra ost. Sätt in i ugnen i ca 30 min.

7

Sallad: Skala och riv morötter och skölj salladen. Blanda i en skål.

Servera papadumslasagnen tillsammans med salladen och toppa med lite extra basilika om du vill.

Näringsvärde: 824 kcal, 42 g protein, 45 g fett, 58 g kolhydrater

Bild:

Johanna Wikström