Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Plattor | ||
220 g | Papadums | |
Vegofärssås | ||
3 msk | Tomatpuré | |
300 g | Vegetarisk Färs | |
1 msk | Balsamvinäger | |
400 g | Krossade Tomater | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
150 g | Färska champinjoner | |
0,5 msk | Japansk soja | |
2 msk | Olivolja | |
1 st | Gul lök | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
1 krm | Salt | |
1 st | Lantbuljong | |
0,5 tsk | Torkad oregano | |
1 tsk | Honung Flytande | |
Topping | ||
50 g | Riven Ost | |
Ostsås | ||
2 dl | Vispgrädde | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
3 dl | Mellanmjölk | |
100 g | Riven Ost | |
1,25 tsk | Salt |
Sätt ugnen på 200 grader.
Vegofärssås: Skala och finhacka lök och vitlök. Putsa och skiva champinjonerna. Hetta upp olja i en stekpanna eller gryta. Bryn färsen i oljan tills den är genomstekt. Tillsätt lök, vitlök, champinjoner och oregano och fräs ytterligare i ca 2 min.
Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs under omrörning i ca 30 sek.
Tillsätt krossade tomater, buljong, honung, soja och finhackad basilika. Smaka av med salt och peppar och låt färssåsen puttra i ca 10 min.
Ostsås: Mixa ihop alla ingredienser till ostsåsen i en mixer/blender.
Montering: Varva ostsås, papadums och färssås i en ugnsfast form. Avsluta med ostsås och toppa med extra ost. Sätt in i ugnen i ca 30 min.
Sallad: Skala och riv morötter och skölj salladen. Blanda i en skål.
Servera papadumslasagnen tillsammans med salladen och toppa med lite extra basilika om du vill.
Näringsvärde: 824 kcal, 42 g protein, 45 g fett, 58 g kolhydrater
Bild:
Johanna Wikström
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel