Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
500 g | Bechamelsås | |
0,5 st | Gul lök | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
0,5 tsk | Salt | |
250 g | Krossade Tomater | |
1 st | Aubergine | |
0,62 dl | Matlagningsvin Vitt | |
200 g | Halloumi | |
1 st | Zucchini | |
0,5 kg | Potatis | |
500 g | Nötfärs | |
0,5 dl | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar |
Skölj och skiva auberginen och zucchinin. Bryn dem lätt så att de får lite färg. Skala och skiva potatisen, råstek den lätt. Värm oljan och fräs upp löken och köttfärsen. Slå över vinet och tillsätt krossade tomater. Smaksätt med persilja, salt och peppar och låt köttfärsröran stå på svag värme i 15 minuter.
Lägg potatisskivorna i en eldfast form, salta och strö lite riven ost över. Bred ut köttfärsröran jämnt över potatisen.Täck därefter köttfärsen med aubergine- och zucchini-skivorna och lägg till sist ett täcke med bechamelsås överst. Pudra hela anrättningen med lite riven halloumiost. Grädda moussakan i medelvarm ugn (175° C) i ca 30-40 minuter tills den får en gyllenbrun färg.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria