Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 tsk | Salt | |
1 st | Lagerblad | |
1 dl | Olivolja | |
1 msk | Honung Flytande | |
300 g | Mozzarellaost | |
2 st | Aubergine | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
370 g | Krossade Tomater | |
1 st | Gul lök | |
100 g | Parmesanost | |
1 st | Basilika - färsk |
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär auberginerna i skivor på längden, ca 1 cm tjocka. Salta på båda sidor och lägg dem i en form med en tyngd på. Låt stå 2 timmar, skölj och sedan stryker du dem torra med hushållspapper. Stek dem i 2/3 delar av olivoljan tills de har fått färg.
Hacka lök och vitlök. Skär mozzarellan i skivor. Hetta upp resten av olivoljan och fräs lök, vitlök en stund, de skall bara bli mjuka, inte få färg. Häll i tomatkross, lagerblad, honung, salt och peppar. Puttra 10 minuter. Ta bort lagerbladet och tillsätt halva mängden basilika.
Häll lite tomatsås i en gratängform. Lägg på hälften av auberginen och sedan lite tomatsåsen. Lägg på resten av auberginen, mozzarella och resten av basilikan. Häll på tomatsås, strö över parmesan.
Gratinera i 25 minuter.
Näringsvärde: Energi (kcal) 605,5, Protein (g) 28,3, Fett (g) 44,8, Kolhydrater (g) 19,5
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
3 Mozzarella 125g Michelangelo
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria