Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tomatsallad | ||
1 msk | Olivolja | |
250 g | Körsbärstomater | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
0,5 msk | Balsamvinäger | |
0,5 tsk | Honung Flytande | |
0,25 st | Gul lök | |
Ostsås | ||
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 dl | Mellanmjölk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
150 g | Riven Ost | |
0,5 tsk | Salt | |
Lasagne | ||
1 st | Aubergine | |
4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
200 g | Vitkål | |
2 msk | Tomatpuré | |
250 g | Lasagneplattor | |
2 tsk | Basilika - torkad | |
500 g | Nötfärs | |
390 g | Krossade Tomater | |
1 st | Gul lök | |
100 g | Morötter | |
2 tsk | Torkad oregano | |
1 dl | Vatten | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja | |
1,5 msk | Balsamvinäger | |
2 krm | Salt | |
2 msk | Grönsaksbuljong |
Sätt ugnen på 200 grader.
Lasagne: Skölj och skiva auberginen på längden i tunna skivor. Lägg ut skivorna på ett bakplåtspapper och strö över salt.
Skala och grovhacka lök och vitlök. Skala och riv morötter och skölj och grovhacka vitkål.
Hetta upp olja i en stor stekpanna och fräs köttfärsen tills den är genomstekt. Tillsätt lök, vitlök, morötter och kål och stek ytterligare ca 5 min. Rör om då och då. Krydda med salt, peppar, basilika, oregano, tomatpuré och balsamvinäger. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljong och låt färssåsen puttra i ca 5 min.
Ostsås: Mixa ihop creme fraiche, mjölk, ost, salt och peppar i en blender eller med hjälp av en stavmixer.
Lasagne: Torka av aubergineskivorna.
Ta fram en stor ugnsfast form och varva ostsås, lasagneplattor, aubergineskivor och köttfärssås. Avsluta med ett lager ostsås. Tryck till toppen av lasagnen lite så att den täcks ordentligt av sås. Gratinera i ugnen i ca 40 min.
Tomatsallad: Skölj tomaterna och dela dem på mitten. Skala och finhacka lök. Blanda i en skål med olja, vinäger och honung. Smaka av med lite salt och peppar. Servera lasagnen tillsammans med tomatsallad.
Näringsvärde: 892 kcal. 49 g protein, 46 g fett, 67 g kolhydrater.
Bild:
Sofia Törnqvist
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel