Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Grön Paprika | |
1 dl | Olivolja | |
4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1,5 dl | Matlagningsvin Vitt | |
0,5 tsk | Spiskummin | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
1 st | Gul lök | |
1 krm | Salt Fint | |
1 st | Röd Paprika | |
1 st | Lagerblad | |
1 st | Aubergine | |
4 st | Ägg | |
3 dl | Kidneybönor | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
1 st | Zucchini | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
4 dl | Krossade Tomater | |
1 msk | Balsamvinäger |
Använd en vid kastrull eller djup stekpanna. Skär zucchini, paprikor och aubergine i bitar. Hacka löken.
Lägg aubergine och lök i pannan och salta lätt. Stek ca 5 minuter i hälften av oljan. Tillsätt resten av oljan om du vill och stek även zucchini, lök och paprika några minuter.
Pressa i vitlök och krydda. Stek någon minut till. Häll på vin och krossade tomater. Tillsätt lagerblad, finhackad chili och balsamvinäger. Låt sjuda på svag värme 20 minuter.
Tillsätt bönorna. Knäck i 4 ägg och låt småputtra tills äggvitorna är vita men gulan fortfarande är lite lös.
Näringsinnehåll:
Kalorier: 411 kcal
Kolhydrater: 20 g
Protein: 16 g
Fett: 26 g
Bild:
Stefan Mattsson/Aftonbladet
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
2 Krossade Tomater 390g Garant
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta