Gå vidare till huvudinnehåll
Ratatouille med bönor och knäckta ägg
Mia Troberg

Ratatouille med bönor och knäckta ägg

45 minEnkelt
191,60 kr
4 portioner28,79 kr per portion
En klar favoriträtt! Massor av härliga färgglada grönsaker, fullproppade med antioxidanter.

1 stGrön Paprika
1 dlOlivolja
4 klyftaVitlök Vanlig
1,5 dlMatlagningsvin Vitt
0,5 tskSpiskummin
1 tskTimjan - torkad
1 stGul lök
1 krmSalt Fint
1 stRöd Paprika
1 stLagerblad
1 stAubergine
4 stÄgg
3 dlKidneybönor
1 stChilipeppar Röd
1 stZucchini
1 krmSvartpeppar Malen
4 dlKrossade Tomater
1 mskBalsamvinäger
Instruktioner
1

Använd en vid kastrull eller djup stekpanna. Skär zucchini, paprikor och aubergine i bitar. Hacka löken.

2

Lägg aubergine och lök i pannan och salta lätt. Stek ca 5 minuter i hälften av oljan. Tillsätt resten av oljan om du vill och stek även zucchini, lök och paprika några minuter.

3

Pressa i vitlök och krydda. Stek någon minut till. Häll på vin och krossade tomater. Tillsätt lagerblad, finhackad chili och balsamvinäger. Låt sjuda på svag värme 20 minuter.

4

Tillsätt bönorna. Knäck i 4 ägg och låt småputtra tills äggvitorna är vita men gulan fortfarande är lite lös.

Näringsinnehåll:

Kalorier: 411 kcal

Kolhydrater: 20 g

Protein: 16 g

Fett: 26 g

Bild:

Stefan Mattsson/Aftonbladet