Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Burgare | ||
| 1 tsk | Salt | |
| 0,5 msk | Olivolja | |
| 1 st | Ägg | |
| 2 tsk | Dijonsenap | |
| 500 g | Blandfärs | |
| 0,5 msk | Smör | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 50 g | Rostad Lök | |
| Tillbehör | ||
| 100 g | Romansallat, 0,5 st | |
| 1 st | Kvisttomater | |
| 200 g | Hamburgerbröd, 4 st | |
| Potatis | ||
| 1 krm | Salt | |
| 700 g | Potatis Fast | |
| 2 msk | Olivolja | |
| Gurkrelish | ||
| 0,5 st | Gurka | |
| 1 tsk | Vitvinsvinäger | |
| 200 g | Cornichons | |
| 1 tsk | Honung Flytande | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Potatis: Skölj och halvera potatisen och lägg på en plåt. Tillsätt olja samt salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugnen ca 30-40 min.
Burgare: Blanda färsen med dijonsenap, ägg, rostad lök, salt och peppar. Forma 4 st burgare.
Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek burgarna ca 3-4 min på varje sida på medelhög värme. Sänk sedan värmen och låt de bli ordentligt genomstekta i pannan.
Gurkrelish: Finhacka cornichons. Skölj och tärna gurkan smått. Blanda med creme fraiche i en skål och tillsätt vinäger och honung. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skölj salladen och dra loss 4 stora blad. Skölj och skiva tomaten.
Rosta bröden i en stekpanna och montera ihop dina burgare med gurkrelish, sallad, burgare och tomat. Servera tillsammans med den rostade potatisen.
Näringsvärde: 853 kcal, 34 g protein, 50 g fett, 64 g kolhydrater.
Bild:
Sofia Törnqvist

4,20 kr /st

129,90 kr /kg

123,33 kr /kg

105,28 kr /kg

109,90 kr /kg

127,50 kr /kg

22,17 kr /kg

62,78 kr /kg

208,82 kr /kg

69,90 kr /l

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

153,26 kr /kg

145,00 kr /kg

34,50 kr

139,80 kr /l

111,90 kr /kg