Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sås | ||
0,5 tsk | Vit balsamvinäger | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 krm | Salt | |
1 st | Basilika - färsk | |
Sallad | ||
1 st | Paprika | |
2 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Olivolja | |
70 g | Salladsmix | |
1 tsk | Vit balsamvinäger | |
250 g | Vitkål | |
Biffar | ||
500 g | Blandfärs | |
1 st | Ägg | |
100 g | Fetaost | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 tsk | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
5 msk | Ajvar | |
Tillbehör | ||
800 g | Potatis Fast | |
3 msk | Olivolja | |
1 st | Bakplåtspapper | |
0,5 tsk | Salt |
Sätt ugnen på 200 grader.
Tillbehör: Tvätta potatisen och skär dem i klyftor. Lägg potatisklyftorna på en plåt och blanda runt med olivolja. Salta efter smak och sätt in i ugnen ca 30 min.
Biffar: Blanda ihop färsen ordentligt med ajvar relish, creme fraiche, ägg och salt till en jämn smet. Smula i fetaosten och forma till pannbiffar.
Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek biffarna på båda sidor på medelvärme tills de har fått en fin och gyllenbrun stekyta. Sänk värmen ordenligt och låt de bli färdiga i pannan.
Sallad: Skölj salladsingredienserna. Strimla vitkålen och paprikan och blanda ihop med salladen i en skål. Tillsätt olja och vinäger och en nypa salt och peppar.
Sås: Mixa ihop creme fraiche med basilika och balsamvinäger med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Servera biffarna med klyftpotatis, sallad och basilikasås.
Näringsvärde: 789 KCAL 35 G PROTEIN 55 G FETT 36 G KOLHYDRATER
Bild:
Malou Fickling
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana