Gå vidare till huvudinnehåll
Fiskburgare med dillkräm och äppelsallad
Mathem

Fiskburgare med dillkräm och äppelsallad

30 minEnkelt
689,00 kr
4 portioner95,04 kr per portion
Till denna fiskburgare får du göra en riktigt härlig och fräsch sallad på äpple och en god dillkräm på crème fraiche. Fiskburgarna går självklart att lägga på grillen väder och vind tillåter.

Dillkräm
2 dlCreme Fraiche Naturell
2 krmSalt Fint
3 mskCitron
1 krmSvartpeppar Malen
1 stDill - färsk
Tillbehör
0,5 stRödlök
1 stKvisttomater
100 gRomansallat
350 gHamburgerbröd
Fiskburgare
1 tskSalt Fint
3 krmSvartpeppar Malen
1 mskSmör
3 mskCitron
0,5 stDill - färsk
2 mskStröbröd
1 mskOlivolja
500 gTorskfilé Färsk
1 stÄgg
Sallad
2 stÄpple Royal Gala
3 mskOlivolja
2 mskÄppelcidervinäger
0,5 mskHonung Flytande
2 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
70 gSalladsmix
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 150 grader.

2

Dillkräm: Blanda creme fraichen med citronsaft, finhackad dill och krydda med lite salt och peppar. Ställ kallt.

3

Fiskburgare: Ta bort eventuella ben ur fisken om den är färsk. Lägg sedan fisken i en matberedare tillsammans med ägg, citronsaft, dill, ströbröd, salt och svartpeppar. Mixa tills du får en fast och slät konsistens. Forma biffar med vattensköljda händer. Hetta upp en panna med lite olja och smör. Stek fiskbiffarna på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 10 min. Eller sänk värmen i pannan och låt biffarna bli klara på eftervärmen.

4

Sallad: Skölj äpplena. Skiva dem i tunna strimlor, eller riv dem på ett rivjärn. Skölj salladen från asken bland med äppelstrimlorna på ett fat. Blanda ihop olja, äppelcidervinäger, honung, lite salt och svartpeppar. Slå dressingen över salladen och blanda runt ordentligt.

5

Tillbehör: Värm brödskivorna i ugnen och skär tomat och rödlök i tunna skivor. Riv av salladsblad från salladshuvudet och lägg upp på ett fat.

Bild:

Linnea Swärd