Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Hamburgare | ||
500 g | Nötfärs | |
1 st | Ägg | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
125 g | Färska champinjoner | |
1 st | Gul lök | |
1,2 tsk | Salt | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
0,5 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
0,5 msk | Smör | |
Coleslaw | ||
200 g | Vanliga morötter | |
0,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
250 g | Vitkål | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Honung Flytande | |
75 g | Citron, ca 0,5 st | |
Tillbehör | ||
200 g | Hamburgerbröd, 4 st | |
100 g | Romansallat, ca 0,5 st | |
0,5 st | Rödlök | |
140 g | Ädelost | |
1 st | Kvisttomater |
Hamburgare: Skala och finhacka lök och ansa och grovhacka champinjonerna. Hetta upp lite smör och olja i en stekpanna och fräs lök och svamp tills svampen har vätskats ur och fått lite färg. Ta sedan av från plattan och låt svalna lite. Diska ur stekpannan.
Lägg färsen i en bunke och tillsätt salt, peppar, timjan, svamp- och lökblandningen samt ägg. Blanda om ordentligt och forma 4 stora hamburgare.
Hetta upp smör och olja i stekpannan och stek hamburgarna ca 3-4 min på varje sida till de har fått en fin gyllenbrun stekyta. Sänk sedan värmen och låt dem bli klara i pannan medan du gör coleslaw och tillbehör.
Coleslaw: Skala och riv morötter och skiva vitkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Lägg morot och vitkål i en skål och tillsätt citronsaft, honung och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skölj och skiva tomaten, skala och skiva rödlöken samt skölj fyra stycken salladsblad. Skiva ädelosten i så tjocka skivor du vill ha och lägg på de varma hamburgarna.
Montera ihop hamburgarna på bröden tillsammans med sallad, coleslaw, lök och tomat.
Näringsvärde: 640 kcal, 42 g protein, 36 g fett, 39 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel