Gå vidare till huvudinnehåll
Högrevsburgare med karamelliserad rödlök och tryffelmajonnäs
Mari Bergman

Högrevsburgare med karamelliserad rödlök och tryffelmajonnäs

40 minEnkelt
323,25 kr
4 portioner 34,34 kr per portion
Med färs på högrev, karamelliserad rödlök och tryffelmajonnäs blir det här burgarnas burgare! Grilla gärna burgarna för extra god och somrig smak. Vill du ta en genväg i köket går det även bra att köpa färdiga hamburgare.

Karamelliserad rödlök
2 mskSmör
1 krmSalt
4 stRödlök
0,5 dlVatten
1 tskStrösocker
Tillbehör
2 stKvisttomater
200 gHamburgerbröd, 4 st
0,5 stKrispsallat
Tryffelmajonnäs
2 tskDijonsenap
1,5 dlRapsolja
0,5 tskTryffelolja
2 krmSalt
2 stÄgg
2 tskVitvinsvinäger
Burgare
450 gHögrevsfärs
4 krmSalt
4 krmSvartpeppar
Instruktioner
1

Karamelliserad rödlök: Skala löken och skär i tunna strimlor. Stek löken i smör på låg värme i ca 10 min. Tillsätt salt och socker och fräs samman. Tillsätt vatten och låt det fräsa ihop.

2

Tryffelmajonnäs: Blanda äggulor, senap och vinäger. Tillsätt olja droppvis under konstant vispning. Smaka av med salt och tryffelolja.

3

Burgare: Forma burgare av färsen och krydda med salt och peppar. Grilla burgarna till en innertemperatur på 72 grader, ca 5 min/sida beroende på värme på grillen.

4

Tillbehör: Grilla bröden hastigt på grillen så att de får en fin grillyta. Plocka salladsblad och skiva tomaterna.

5

Montering: Fördela tryffelmajonnäs på underdelen av varje bröd. Lägg på ett salladsblad, burgare och tomatskivor. Toppa med karamelliserad rödlök och lägg på överdelen av hamburgerbrödet.

Bild:

Nurlan Emir