Högrevsburgare med karamelliserad rödlök och tryffelmajonnäs
Mari Bergman

Högrevsburgare med karamelliserad rödlök och tryffelmajonnäs

40 minEnkelt
292,50 kr
4 portioner36,50 kr per portion
Med färs på högrev, karamelliserad rödlök och tryffelmajonnäs blir det här burgarnas burgare! Grilla gärna burgarna för extra god och somrig smak. Vill du ta en genväg i köket går det även bra att köpa färdiga hamburgare.

Karamelliserad rödlök
2 mskMat & Bak Smör
1 krmSalt Fint
4 stRödlök
0,5 dlVatten
1 tskStrösocker
Tillbehör
2 stKvisttomater
200 gHamburgerbröd, 4 st
0,5 stKrispsallat
Tryffelmajonnäs
2 tskDijonsenap
1,5 dlRapsolja
0,5 tskTryffelolja
2 krmSalt Fint
2 stÄgg
2 tskVitvinsvinäger
Burgare
450 gHögrevsfärs
4 krmSalt Fint
4 krmSvartpeppar
Instruktioner
1

Karamelliserad rödlök: Skala löken och skär i tunna strimlor. Stek löken i smör på låg värme i ca 10 min. Tillsätt salt och socker och fräs samman. Tillsätt vatten och låt det fräsa ihop.

2

Tryffelmajonnäs: Blanda äggulor, senap och vinäger. Tillsätt olja droppvis under konstant vispning. Smaka av med salt och tryffelolja.

3

Burgare: Forma burgare av färsen och krydda med salt och peppar. Grilla burgarna till en innertemperatur på 72 grader, ca 5 min/sida beroende på värme på grillen.

4

Tillbehör: Grilla bröden hastigt på grillen så att de får en fin grillyta. Plocka salladsblad och skiva tomaterna.

5

Montering: Fördela tryffelmajonnäs på underdelen av varje bröd. Lägg på ett salladsblad, burgare och tomatskivor. Toppa med karamelliserad rödlök och lägg på överdelen av hamburgerbrödet.

Bild:

Nurlan Emir