Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Rostade rotfruktsstrips | ||
300 g | Potatis Fast | |
1 krm | Salt Fint | |
1 msk | Olivolja | |
300 g | Vanliga morötter | |
Hamburgare | ||
2 krm | Svartpeppar Malen | |
75 g | Prästost Skivad | |
4 msk | Tomatketchup | |
500 g | Nötfärs | |
200 g | Hamburgerbröd | |
1 tsk | Salt Fint | |
1 msk | Olivolja | |
4 tsk | Senap Ljus | |
0,25 st | Romansallat | |
Coleslaw | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
300 g | Vitkål | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
0,5 st | Citron | |
200 g | Vanliga morötter | |
1 tsk | Vit balsamvinäger | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 krm | Salt Fint |
Sätt ugnen på 200 grader.
Rostade rotfruktsstrips: Skala och skär potatis och morötter i stavar. Tillsätt olja och salt efter smak och blanda om ordentligt. Sprid ut rotfrukterna på en plåt och sätt in i ugnen ca 30 min.
Hamburgare: Blanda nötfärs med salt och peppar och forma 4 burgare. Hetta upp olja i en stekpanna och stek hamburgarna på medelhög värme ca 3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan. Lägg på en ostskiva och låt den smälta lite.
Coleslaw: Skala och grovriv morötterna och skölj och strimla vitkålen tunt. Blanda i en skål och tillsätt citronsaft, balsamvinäger, honung och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.
Montera hamburgarna i bröden med sallad, ketchup och senap. Servera tillsammans med rotfruktsstrips och coleslaw.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 700 kcal, 39 g protein, 29 g fett, 66 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel