Gå vidare till huvudinnehåll
Pasta med solrospesto och bakade körsbärstomater

Pasta med solrospesto och bakade körsbärstomater

30 minEnkelt
272,60 kr
4 portioner 25,46 kr per portion
Italiensk pastarätt med grön pesto och ugnsbakade cocktailtomater.

Tillbehör
0,5 tskSalt
70 gFärsk bladspenat
400 gSpaghetti
250 gKörsbärstomater
1 mskOlivolja
2 krmSvartpeppar Malen
Pesto
0,5 tskFärsk ingefära
75 gVästerbottensost
0,5 stBasilika - färsk
0,75 dlOlivolja
0,5 tskSalt
100 gSolroskärnor Naturella
2 krmSvartpeppar Malen
1 stCitron
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Dela tomaterna på mitten och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över lite olja och salta och peppra. Baka i ugnen ca 25 min.

3

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

4

Pesto: Lägg solroskärnorna, saften från citronen, ingefära, riven Västerbottensost, olivolja, basilika, salt och lite peppar i en matberedare och mixa till en pesto.

5

Spar lite av kokvattnet när du silar av pastan. Blanda pastan med peston och den sköljda spenaten. Smaka av med salt och peppar och servera tillsammans med de bakade körsbärstomaterna.

Näringsvärde: 720 KCAL 23 G PROTEIN 32 G FETT 80 G KOLHYDRATER

Bild:

Linnea Swärd