Gå vidare till huvudinnehåll
Tagliatelle med tomat- och basilikasås och pinjenötter
Mari Bergman

Tagliatelle med tomat- och basilikasås och pinjenötter

20 minEnkelt
320,00 kr
4 portioner 51,31 kr per portion
Ett gott och enkelt recept på pasta med tomat- och basilikasås. Det perfekta receptet till vardagsmiddagen helt enkelt! Pastan toppas med crunchiga pinjenötter och färsk basilika. Tips, färdig rätt håller sig bra i kylen i 2-3 dagar.

Sås
2 klyftaVitlök Vanlig
0,75 mskBalsamvinäger
1 mskGrönsaksbuljong
1 stBasilika - färsk
1 stPastasås Basilika
1 mskOlivolja
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
150 gFetaost
1 stGul lök
1 dlCreme Fraiche Naturell
50 gPinjenötter
Pasta
400 gTagliatelle Färsk
Sallad
1 mskOlivolja
0,5 mskVit balsamvinäger
0,5 stBlomkål Färsk
250 gEdamamebönor
1 krmSalt
0,5 stPersilja - färsk
Instruktioner
1

Koka upp vatten till pastan. Tina sojabönorna.

2

Sås: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt tomatsås, buljong, balsamvinäger och creme fraiche. Låt såsen puttra 10 min.

3

Sallad: Skölj och skiva blomkålen tunt. Skölj och finhacka persilja. Blanda i en skål med sojabönorna och tillsätt olja, vinäger och salt.

4

Pasta: Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.

5

Sås: Skölj och grovhacka basilikan och tillsätt till tomatsåsen.

6

Sila av pastavattnet och blanda pastan med tomatsåsen. Smaka av med salt och peppar, smula över fetaost och toppa med pinjenötter.

Servera pastan tillsammans med salladen.

Näringsvärde: 730 kcal, 25 g protein, 38 g fett, 63 g kolhydrater.

Bild:

Sofia Törnqvist