Torsk med parmesanpesto och karamelliserade tomater
Mari Bergman

Torsk med parmesanpesto och karamelliserade tomater

30 minEnkelt
402,75 kr
4 portioner45,54 kr per portion
Ugnsbakad torsk med massa goda smaker som parmesanpesto och karamelliserade tomater. Mycket uppskattad vardagsrätt. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
75 gParmesanost
250 gKörsbärstomater
600 gTorskfilé
1 stBasilika - färsk
50 gValnötter
Från ditt skafferi
1 tskFlingsalt
1 krmSvartpeppar
2 dlBasmatiris
1,5 mskOlivolja
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Skölj tomaterna och lägg dem i en ugnsfast form med bakplåtspapper i botten.

3

Ringla över 0,5 msk olja och strö över salt. Rosta i ugnen ca 10 min.

4

Finhacka basilika och valnötter. Riv parmesanosten och blanda samman i en skål. Tillsätt 1 msk olja och rör om ordentligt.

5

Ta ut tomaterna ur ugnen och lägg torskfiléerna över tomaterna. Salta och peppra fisken lite lätt.

6

Fördela peston över fisken. Tillaga ytterligare i ca 10 min i ugnen tills fisken är färdig.

7

Servera fisken och de karamelliserade tomaterna tillsammans med ris.

Näringsvärde: 520 kcal, 38 g protein, 23 g fett, 37 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell