Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 tsk | Flingsalt | |
4 st | Kvisttomater | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
Tillbehör | ||
125 g | Färsk bladspenat | |
400 g | Linguine | |
Valnötspesto | ||
0,5 tsk | Färsk ingefära | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
230 g | Citron | |
0,75 dl | Olivolja | |
100 g | Valnötter | |
75 g | Västerbottensost | |
0,5 tsk | Flingsalt | |
2 krm | Svartpeppar Malen |
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela tomaterna på mitten och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över lite olja och salta och peppra. Baka i ugnen ca 25 min.
Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Pesto: Lägg valnötter, saften från citron, riven ingefära, västerbottensost, olivolja, basilika, salt och peppar i en matberedare och mixa till en pesto. Spar lite av kokvattnet när du silar av pastan, ca 2 msk. Blanda pastan och pastavattnet med peston och spenaten. Smaka av med salt och peppar och servera tillsammans med de bakade tomaterna.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
2 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1