Krämig polenta med svamp och ugnsstekta tomater

Krämig polenta med svamp och ugnsstekta tomater

30 minEnkelt
284,60 kr
4 portioner60,63 kr per portion
Svamp, smör, ost - underbara vegetarisk rätt som passar lika bra till vardags som till fest, året om!

400 gOstronskivling
80 gFärsk bladspenat
2 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
75 gMat & Bak Smör
400 gKörsbärskvisttomater
4 dlPolenta
1 stCitron
1 krmSalt Fint
1 mskOlivolja
1 dlParmesanost
Instruktioner
1

Lägg tomaterna på en plåt. Häll på lite olja och ställ in i ugnen. Sätt ugnen på 225 grader. Ugnsstek i ca 25 minuter tills tomaterna fått fin färg.

2

Rensa svampen och riv eller skär den i mindre bitar. Stek svampen i en stekpanna utan fett på hög värme i ca 5 minuter. Tillsätt lite olja, sänk värmen och stek ytterligare 10 minuter tills svampen är karamelliserad.

3

Skala och finhacka vitlöken, blanda den med svampen i stekpannan och låt steka med i 1 minut. Smaka av med salt och peppar.

4

Koka polentan enligt anvisningar på förpackningen och låt den sjuda tills den är krämig, ca 7 minuter. Rör om då och då. Rör ned smöret och hälften av osten. Krydda med salt och peppar.

5

Rör ned spenatbladen och skalet från en citron i svampblandningen precis före servering.

6

Servera polentan med svampblandningen, resten av osten och tomaterna.

Receptet kommer ur boken "Vego på 30 minuter" av Ylva Bergkvist. Boken ges ut av Bonnier Fakta och är fotad av Lennart Weibull.

Bild:

Lennart Weibull