Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
1 msk | Olivolja | |
70 g | Salladsmix | |
1 krm | Salt | |
62,5 g | Salladslök | |
0,5 msk | Balsamvinäger | |
125 g | Körsbärstomater | |
150 g | Sockerärta Färsk | |
1 st | Röd Paprika | |
Pasta | ||
1 krm | Salt | |
1 st | Ägg | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
100 g | Riven Parmesanost | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
280 g | Penne | |
2 msk | Olivolja | |
2 msk | Smör | |
50 g | Soltorkade Tomater | |
250 g | Sparris Färsk | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
400 g | Körsbärstomater Konserverade |
Pasta: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finhacka vitlöken och dela sparrisen i 3 delar.
Hetta upp smör och olja i en stekpanna och fräs vitlök och sparris hastigt. Grovhacka de soltorkade tomaterna och sila av vätskan från körsbärstomaterna. Tillsätt tomaterna i pannan. Skölj och grovhacka persiljan.
Sila av pastan. Tillsätt pasta, persilja, äggula och parmesanost till tomatsåsen. Blanda om och smaka av med salt och peppar.
Sallad: Skölj alla salladsingredienser. Skär paprikan i bitar och dela tomaterna på mitten. Strimla salladslöken. Blanda alla salladsingredienser i en skål och tillsätt lite olja, balsamvinäger och en nypa salt.
Servera den krämiga pastan med sallad.
Näringsvärde: 641 kcal, 27 g protein, 28 g fett, 63 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
2 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Pasta Penne Rigate 500g Garant
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla