Gå vidare till huvudinnehåll
Pasta med rostad rödbetspesto
Mia Troberg

Pasta med rostad rödbetspesto

1 tEnkelt
196,75 kr
4 portioner26,15 kr per portion
En färgglad och nyttig pesto på rödbetor som du kan servera till pasta, fisk eller grönsaker. Rekvisita: Villeroy & Boch

2 mskCitron
350 gSpaghetti
3 klyftaVitlök Färsk
2 mskVatten
3 mskOlivolja
350 gRödbetor Färsk
1 dlParmesanost
0,5 stBasilika - färsk
0,5 tskSalt Fint
1 dlValnötter
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skala rödbetorna. Dela i tärningar och lägg på bakplåtspapper i en form. Rosta i 50 minuter. Ta ut och låt svalna.

3

Lägg alla ingredienser utom oljan i en mixer och mixa till en slät konsistens. Tillsätt oljan medan du mixar.

4

Koka pastan i lättsaltat vatten och klicka på pesto. Toppa med lite rostade valnötter, några basilikablad och lite parmesan.

Näringsvärde: Energi (kcal) 570,4, Protein (g) 19,0, Fett (g) 20,9, Kolhydrater (g) 73,4

Bild:

Linnea Swärd