Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 msk | Citron | |
350 g | Spaghetti | |
3 klyfta | Vitlök Färsk | |
2 msk | Vatten | |
3 msk | Olivolja | |
350 g | Rödbetor Färsk | |
1 dl | Parmesanost | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
0,5 tsk | Salt Fint | |
1 dl | Valnötter |
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala rödbetorna. Dela i tärningar och lägg på bakplåtspapper i en form. Rosta i 50 minuter. Ta ut och låt svalna.
Lägg alla ingredienser utom oljan i en mixer och mixa till en slät konsistens. Tillsätt oljan medan du mixar.
Koka pastan i lättsaltat vatten och klicka på pesto. Toppa med lite rostade valnötter, några basilikablad och lite parmesan.
Näringsvärde: Energi (kcal) 570,4, Protein (g) 19,0, Fett (g) 20,9, Kolhydrater (g) 73,4
Bild:
Linnea Swärd
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Basilika Kruka Stor EKO Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt