Torsk i krämig senapssås med kokt potatis
Mari Bergman

Torsk i krämig senapssås med kokt potatis

30 minEnkelt
512,75 kr
4 portioner85,25 kr per portion
En god och lättlagad fiskrätt med gräddig sås.

Tillbehör
225 gHaricot Verts Fryst
800 gPotatis Fast
Torsk
2 dlVispgrädde
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskMat & Bak Smör
0,5 stPurjolök
1 krmSalt Fint
1 mskOlivolja
0,5 dlVatten
2 mskFiskfond
2 mskSenap Skånsk
600 gTorskfilé Färsk
100 gFärskost Naturell
Instruktioner
1

Tillbehör: Skala potatisen och koka mjuk i saltat vatten. Koka gärna potatis redan nu till recept 4 och 5 och förvara i kylen.

2

Torsk: Skölj och skiva purjolöken i 1 cm stora bitar. Ta bort ev ben ur torsken och skär den sedan i stora kuber.

3

Hetta upp lite smör och olja i en stekpanna och fräs purjolöken mjuk några minuter. Tillsätt grädde, färskost, vatten, senap och fiskfond och låt det puttra ihop en stund. Smaka av med lite salt och peppar och lägg ner fiskbitarna så att de får sjuda ca 2-3 minuter. Håll koll ordentligt så att inte fisken går över och blir torr.

4

Tillbehör: Värm haricot vertsen ca 1 min i varmt vatten i en kastrull på spisen.

Servera den krämiga torsken tillsammans med kokt potatis och haricot verts.

Näringsvärde: Kcal: 617 Fett: 34 g Protein: 34 g Kolhydrater: 41 g

Bild:

Linnea Swärd