Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
400 g | Rödbetor Konserverade | |
1 000 g | Potatis Fast | |
Kalops | ||
750 g | Högrev | |
300 g | Vanliga morötter | |
5 dl | Vatten | |
2 st | Lagerblad | |
4 st | Gul lök | |
1 krm | Kryddpeppar Hel | |
2 msk | Smör | |
2 msk | Vetemjöl | |
0,5 tsk | Salt | |
1 krm | Vitpeppar Malen | |
1 msk | Oxfond | |
25 g | Ansjovisfiléer |
Kalops: Skär köttet i 3 cm bitar, salta och peppra med kvarnen. Skala och skiva morötterna. Löken skalas och skärs i klyftor.
Bryn sedan köttet och grönsakerna i en stor gryta eller tjockbottnad kastrull, lägg i kryddpepparkorn och lagerblad. Pudra över vetemjölet och rör om någon minut, tillsätt vatten och fond/ buljong. Koka upp och låt gå på svag värme i runt 3 timmar tills köttet nästan faller isär. Man får passa köttet lite mot slutet om man vill ha det perfekt.
Hacka ner 3 stycken ansjovisfiléer och tillsätt till kalopsen. Rör om försiktigt och smaka av, kanske behövs mer salt och peppar.
Tillbehör: Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.
Näringsvärde: Kcal: 588 Fett: 19 g Protein: 45 g Kolhydrater: 54 g
Bild:
Linnea Swärd
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria
1 Oxfond med Rödvin 180ml Touch of Taste