Gå vidare till huvudinnehåll
Pluras kalops med kokt potatis och rödbetor
Plura Jonsson

Pluras kalops med kokt potatis och rödbetor

3 tMedel
248,35 kr
4 portioner 39,77 kr per portion
Plura bjuder ett mustigt långkok och det är kalops som står på menyn. Koka gärna ihop grytan någon dag i förväg, den håller sig bra i kylen och blir bara godare av att stå till sig lite.

Tillbehör
400 gRödbetor Konserverade
1 000 gPotatis Fast
Kalops
750 gHögrev
300 gVanliga morötter
5 dlVatten
2 stLagerblad
4 stGul lök
1 krmKryddpeppar Hel
2 mskSmör
2 mskVetemjöl
0,5 tskSalt
1 krmVitpeppar Malen
1 mskOxfond
25 gAnsjovisfiléer
Instruktioner
1

Kalops: Skär köttet i 3 cm bitar, salta och peppra med kvarnen. Skala och skiva morötterna. Löken skalas och skärs i klyftor.

2

Bryn sedan köttet och grönsakerna i en stor gryta eller tjockbottnad kastrull, lägg i kryddpepparkorn och lagerblad. Pudra över vetemjölet och rör om någon minut, tillsätt vatten och fond/ buljong. Koka upp och låt gå på svag värme i runt 3 timmar tills köttet nästan faller isär. Man får passa köttet lite mot slutet om man vill ha det perfekt.

3

Hacka ner 3 stycken ansjovisfiléer och tillsätt till kalopsen. Rör om försiktigt och smaka av, kanske behövs mer salt och peppar.

4

Tillbehör: Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.

Näringsvärde: Kcal: 588 Fett: 19 g Protein: 45 g Kolhydrater: 54 g

Bild:

Linnea Swärd