Salviakryddad fläskytterfilé i gräddsås med potatis
Mari Bergman

Salviakryddad fläskytterfilé i gräddsås med potatis

30 minEnkelt
243,65 kr
4 portioner30,02 kr per portion
Salviakryddad fläskytterfilé som du gärna får du krydda lite extra med vitlök om du gillar det. Stek vitlöken tillsammans med kött och lök i början så blir det en god och rund smak.

Tillbehör
800 gPotatis Fast
Sallad
0,5 tskFlingsalt
1 mskVit balsamvinäger
2 mskOlivolja
200 gVanliga morötter
300 gGröna Ärtor Frysta
0,5 stRödlök
0,5 stIsbergssallat
Fläskytterfilé
0,5 stGul lök
600 gFläskytterfile Färsk
0,5 mskJapansk soja
1,5 mskSalvia - färsk
2 dlVispgrädde
0,5 tskSalt Fint
2 krmSvartpeppar Malen
1 mskMat & Bak Smör
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Tillbehör: Tvätta och koka potatisen i lättsaltat vatten.

2

Tina ärtorna i lite vatten i en kastrull på spisen.

3

Fläskytterfilé: Ta bort fett och senor från fläskytterfilén och skär den i skivor. Skala och strimla löken.

4

Hetta upp en panna med lite smör och olja. Stek kött och lök gyllene. Tillsätt grädde, soja och finhackad salvia. Låt såsen koka ihop och smaka av med salt och svartpeppar.

5

Sallad: Skala och riv morötterna. Sila av vattnet från ärtorna och spola dem kalla. Strimla salladen och blanda med ärtorna, rivna morötter och finhackad rödlök. Ringla över lite olivolja och vinäger. Krydda med lite flingsalt.

Näringsvärde: Kcal: 630, Protein: 40 g, Fett: 32 g, Kolhydrater: 41 g.

Bild:

Linnea Swärd