Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
800 g | Potatis Fast | |
Sallad | ||
0,5 tsk | Flingsalt | |
1 msk | Vit balsamvinäger | |
2 msk | Olivolja | |
200 g | Vanliga morötter | |
300 g | Gröna Ärtor Frysta | |
0,5 st | Rödlök | |
0,5 st | Isbergssallat | |
Fläskytterfilé | ||
0,5 st | Gul lök | |
600 g | Fläskytterfile Färsk | |
0,5 msk | Japansk soja | |
1,5 msk | Salvia - färsk | |
2 dl | Vispgrädde | |
0,5 tsk | Salt | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Smör | |
1 msk | Olivolja |
Tillbehör: Tvätta och koka potatisen i lättsaltat vatten.
Tina ärtorna i lite vatten i en kastrull på spisen.
Fläskytterfilé: Ta bort fett och senor från fläskytterfilén och skär den i skivor. Skala och strimla löken.
Hetta upp en panna med lite smör och olja. Stek kött och lök gyllene. Tillsätt grädde, soja och finhackad salvia. Låt såsen koka ihop och smaka av med salt och svartpeppar.
Sallad: Skala och riv morötterna. Sila av vattnet från ärtorna och spola dem kalla. Strimla salladen och blanda med ärtorna, rivna morötter och finhackad rödlök. Ringla över lite olivolja och vinäger. Krydda med lite flingsalt.
Näringsvärde: Kcal: 630, Protein: 40 g, Fett: 32 g, Kolhydrater: 41 g.
Bild:
Linnea Swärd
1 Fläskytterfilé Smak av Gotland
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla