Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Potatismos | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 dl | Vispgrädde | |
2 msk | Smör | |
800 g | Potatis Mjölig | |
1 krm | Salt | |
Tillbehör | ||
250 g | Haricot Verts Fryst | |
Spättafilé | ||
1 dl | Ströbröd | |
0,5 st | Citron | |
1 st | Dill - färsk | |
600 g | Rödspättafile | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Smör | |
1 msk | Olivolja | |
1 tsk | Salt | |
1 dl | Vetemjöl |
Potatispuré: Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten tills den är mjuk.
Spättafilé: Salta och peppra spättafiléerna. Blanda mjöl, ströbröd, finhackad dill och citronskal på en tallrik.
Vänd fiskfiléerna i mjölblandningen och stek dem på medelvärme i olja och smör ca 2-3 min på båda sidor.
Tillbehör: Tina haricots verts i en sil nedsänkt i potatiskastrullen eller i lite lättsaltat vatten i en kastrull vid sidan om.
Potatispuré: Sila av vattnet från potatis med hjälp av en sil. Tillsätt grädde och smör i kastrullen och låt det bli varmt. Pressa ner potatisen med hjälp av en potatispress eller använd en potatisstomp. Blanda runt tills du har en jämn och fin puré. Smaka av med salt och peppar.
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Haricot Verts Fryst 500g Findus