Gå vidare till huvudinnehåll
Vinpocherad torsk med pepparrot och kokt potatis
Mari Bergman

Vinpocherad torsk med pepparrot och kokt potatis

30 minEnkelt
279,65 kr
4 portioner 56,45 kr per portion
Lättlagad och god torskrätt med härlig smak från pepparroten på toppen. Går även att göra med annan vit fisk som t.ex. kolja.

Tillbehör
800 gPotatis Fast
1 stAluminiumfolie
1 dlPepparrot Färsk
Fisk
0,5 stPersilja - färsk
1 krmSalt
100 gFärskost Örter
250 gVanliga morötter
1 mskSmör
1 krmVitpeppar Malen
600 gTorskfilé
0,5 stPurjolök
2,5 dlMatlagningsvin Vitt
Instruktioner
1

Tillbehör: Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten.

2

Fisk: Ta bort ev ben från fiskfiléerna. Skär fisken i portions stora bitar och krydda med salt och peppar. Skölj och finhacka purjolöken. Skala och skiva morötterna tunt.

3

Fräs lök och morot i smör i en stor stekpanna några minuter utan att det tar färg. Häll på vinet och koka upp.

4

Lägg i fisken och sjud sakta under lock cirka 5 minuter. Lyft upp fisken med hålslev och håll den varm på ett fat under folie.

5

Tillsätt färskosten i pannan och rör tills den smält. Blanda i finhackad persilja och smaka av med salt och peppar.

6

Lägg tillbaka fisken i såsen och värm försiktigt. Eller häll såsen över fisken på fatet.

7

Tillbehör: Skala och riv pepparroten och sila av potatisen.

Servera din fisk med kokt potatis och lite riven pepparrot på toppen.

Näringsvärde: 455 kcal, 39 g protein, 14 g fett, 40 g kolhydrater.

Bild:

Linnea Swärd