Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
700 g | Potatis Fast | |
1 st | Broccoli Färsk | |
Sås | ||
100 g | Lingon Fryst | |
0,5 dl | Steksky | |
1 msk | Oxfond | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
2 dl | Vispgrädde | |
1 dl | Vatten | |
Fläskytterfilé | ||
0,5 tsk | Salt | |
0,5 tsk | Rosmarin - torkad | |
1 msk | Smör | |
1 msk | Olivolja | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Fläskytterfile Färsk | |
0,5 tsk | Timjan - torkad |
Sätt ugnen på 175 grader.
Fläskytterfilé: Ta bort fett och senor från fläskytterfilén. Krydda med rosmarin och timjan runt om.
Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och bryn fläskytterfilén på hög värme så att den får en fin gyllenbrun stekyta. Tillsätt ½-1 tsk salt och 3 krm svartpeppar och lägg över filén i en ugnsfast form. Sätt in i ugnen ca 20-25 min eller tills filén har en innertemperatur på 65-68 grader.
Tillbehör: Skala potatisen och koka i saltat vatten. Skölj och dela broccolin i mindre buketter och tillsätt till den kokande potatisen 2 min innan potatisen är klar.
Sås: Ta ut fläskytterfilén ur ugnen och linda in den i folie. Sila ner vätskan från formen i en kastrull. Tillsätt vatten, grädde, köttfond och lingon. Låt såsen koka upp, sänk värmen och låt den puttra 2-3 min. Smaka av med salt och peppar. Skär upp fläskytterfilén i skivor och servera med kokt potatis, broccoli och lingongräddsås.
Näringsvärde: 430 kcal, 28 g protein, 17 g fett, 39 g kolhydrater.
Bild:
Sofia Törnqvist
1 Oxfond med Rödvin 180ml Touch of Taste
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Fläskytterfilé Smak av Gotland