Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Spätta | ||
1 krm | Salt | |
0,5 msk | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1,5 dl | Grahamsmjöl | |
1 msk | Olivolja | |
600 g | Rödspättafile | |
Purjolök | ||
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja | |
0,75 st | Purjolök | |
Tillbehör | ||
50 g | Smör | |
700 g | Potatis Fast |
Sätt ugnen på 200 grader.
Tillbehör: Skala och koka potatisen.
Purjolök: Dela purjolöken på längden och skölj ordentligt. Skär den sedan i ca 5-6 cm långa bitar och lägg dem i en ugnsfast form. Salta och peppra efter smak och ringla över lite olivolja. Baka i ugnen ca 15-20 min.
Spätta: Salta och peppra varje spättafilé efter smak. Lägg mjöl på en tallrik och vänd filéerna i mjölet.
Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek spättafiléerna på medelhög värme ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg dem på ett fat och torka rent pannan.
Tillbehör: Smält 50-75 gram smör i stekpannan. Låt stå och puttra tills det antar en gyllenbrun färg och får en nötaktig doft. Häll över de brynta smöret i en såsskål.
Servera spättafiléerna med kokt potatis, bakad purjolök och brynt smör.
Näringsvärde: 555 kcal, 37 g protein, 24 g fett, 46 g kolhydrater.
Bild:
Lisa Löwenborg
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria