Kyckling steak med asiatisk zucchini- och gurksallad
Mari Bergman

Kyckling steak med asiatisk zucchini- och gurksallad

30 minEnkelt
269,55 kr
4 portioner34,11 kr per portion
En fräsch och lättlagad rätt med asiatiska smaker. Grynen till salladen kan med fördel kokas en dag i förväg och förvaras i kylen.

Kyckling
2 tskPaprikakrydda
1 krmSalt Fint
800 gKyckling Steak
1 mskOlivolja
Asiatisk zucchini- och gurksallad
1 stChilipeppar Röd
50 gÄrtskott
0,5 tskSalt Fint
3 tskFärsk ingefära
2 krmSvartpeppar Malen
0,5 stGurka
1 stZucchini
1 stLime
0,5 stMynta - färsk
2 dlQuinoa
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Asiatisk zucchini- och gurksallad: Koka gryn enligt anvisning på förpackningen. Spola sedan grynen kalla.

2

Skölj och finhacka chili. Skala och riv ingefära. Blanda ihop chili och ingefära i en stor skål med rivet limeskal, pressad limesaft, olja, salt och peppar. Tillsätt de kokta kalla grynen och blanda om.

3

Hyvla långa remsor av zucchini och gurka och blanda med grynen på ett fat. Toppa med ärtskott och myntablad.

4

Kyckling: Krydda kyckling steaken med paprikapulver och salt efter smak. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingen på hög värme ca 2 min/sida. Sänk värmen och låt kycklingen bli klar i pannan.

Servera kyckling steaken med zucchini- och gurksallad.

Näringsvärde: 561 kcal, 44 g protein, 27 g fett, 30 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir