Gå vidare till huvudinnehåll
Asiatisk grillad lax med mangosallad
Mari Bergman

Asiatisk grillad lax med mangosallad

50 minEnkelt
469,30 kr
4 portioner 90,71 kr per portion
Hel grillad lax med en otroligt god glaze med ingefära och miso serveras med en frisk och god mangosallad. Somrigt, vackert och gott!

Lax
1 mskFärsk ingefära
2 mskMisopasta
1 mskRapsolja
1 tskFlingsalt
2 klyftaVitlök Vanlig
600 gFärsk laxfilé
2 mskJapansk soja
1 stLime
Mangosallad
1 krmSvartpeppar
1 stChilipeppar Röd
3 krmSalt
2 stAvokado
65 gSalladslök
2 stLime
1 stGurka
35 gMachesallat
1 stMynta - färsk
2 stMango Färsk
1 mskRapsolja
1 mskFärsk ingefära
Instruktioner
1

Tänd grillen i lagom tid och läs gärna igenom hela beskrivningen innan du börjar laga din grillmiddag.

2

Lax: Lägg den hela laxfilén på ett fat/skärbräda, behåll skinnet på. Krydda med flingsalt.

3

Skala och riv vitlök och ingefära. Blanda samman vitlök, ingefära, misopasta, soja, olja och limesaft till en glaze.

4

Grilla den hela laxen med skinnsidan nedåt på utegrillen i ca 5 min. Pensla laxen med glazen. Lägg sedan på locket på grillen och låt laxen grilla klart i ca 15-20 min.

5

Mangosallad: Skala mangon och hyvla tunna mangoskivor med hjälp av en potatisskalare. Halvera gurkan på längden och gröp ur det vattniga med en sked. Skär gurkan i bitar. Skölj och strimla salladslök och chilipeppar. Skala och riv ingefära och grovhacka myntan.

6

Blanda samman alla grönsaker i en skål och tillsätt rivet limeskal, limesaft och olja. Smaka av med salt och peppar.

7

Lägg upp machesalladen på ett fat/skärbräda och toppa med mangosalladen. Skär avokadon i skivor och fördela fint på salladen. Dekorera med lite extra myntablad.

Servera den grillade laxen tillsammans med mangosalladen.