Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kycklingbiffar | ||
1 tsk | Salt Fint | |
1 tsk | Chilipeppar Röd | |
1 tsk | Japansk soja | |
1 msk | Rapsolja | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 msk | Färsk ingefära | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
500 g | Kycklingfärs | |
1 st | Ägg | |
Myntadressad zucchinipasta | ||
2 msk | Rapsolja | |
1 tsk | Salt Fint | |
250 g | Risnudlar | |
200 g | Vitkål | |
1 st | Zucchini | |
1 st | Basilika - färsk | |
0,5 st | Citron | |
1 st | Mynta - färsk | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Färsk ingefära | |
1 tsk | Chilipeppar Röd |
Sätt ugnen på 175 grader.
Kycklingbiffar: Lägg färs och ägg i en bunke. Skölj och finhacka chili samt skala och riv ingefära och vitlök. Tillsätt chili, ingefära, vitlök, soja, salt och peppar till färsen och blanda om ordentligt. Forma 8 små biffar med vattensköljda händer.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme i ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg sedan över biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 10 min.
Myntadressad zucchinipasta: Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola dem sedan kalla och lägg i en bunke.
Skölj zucchinin och hyvla långa remsor med hjälp av en potatisskalare. Skölj och hyvla vitkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Skölj och grovhacka basilika och mynta. Skala och riv vitlök och ingefära. Skölj och finhacka chilipeppar. Blanda samman allting med nudlarna och tillsätt citronsaft och olja. Smaka av med salt.
Servera nudelsalladen med kycklingbiffarna.
Rekvisita (glas): www.oscarclothilde.com
Näringsvärde: 545 kcal, 27 g protein, 22 g fett, 58 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria