Gå vidare till huvudinnehåll
Myntadressade nudlar med zucchini och kycklingbiffar
Mari Bergman

Myntadressade nudlar med zucchini och kycklingbiffar

30 minEnkelt
460,50 kr
4 portioner 63,38 kr per portion
En riktigt härlig blandning av smaker som chili, ingefära, mynta och soja. Supergod och nyttig, en riktig höjdarrätt.

Kycklingbiffar
1 tskSalt
1 tskChilipeppar Röd
1 tskJapansk soja
1 mskRapsolja
2 krmSvartpeppar Malen
0,5 mskFärsk ingefära
1 klyftaVitlök Vanlig
500 gKycklingfärs
1 stÄgg
Myntadressad zucchinipasta
2 mskRapsolja
1 tskSalt
250 gRisnudlar
200 gVitkål
1 stZucchini
1 stBasilika - färsk
0,5 stCitron
1 stMynta - färsk
1 klyftaVitlök Vanlig
1 tskFärsk ingefära
1 tskChilipeppar Röd
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Kycklingbiffar: Lägg färs och ägg i en bunke. Skölj och finhacka chili samt skala och riv ingefära och vitlök. Tillsätt chili, ingefära, vitlök, soja, salt och peppar till färsen och blanda om ordentligt. Forma 8 små biffar med vattensköljda händer.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme i ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg sedan över biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 10 min.

4

Myntadressad zucchinipasta: Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola dem sedan kalla och lägg i en bunke.

5

Skölj zucchinin och hyvla långa remsor med hjälp av en potatisskalare. Skölj och hyvla vitkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Skölj och grovhacka basilika och mynta. Skala och riv vitlök och ingefära. Skölj och finhacka chilipeppar. Blanda samman allting med nudlarna och tillsätt citronsaft och olja. Smaka av med salt.

Servera nudelsalladen med kycklingbiffarna.

Rekvisita (glas): www.oscarclothilde.com

Näringsvärde: 545 kcal, 27 g protein, 22 g fett, 58 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell