Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kycklingsticks | ||
1 st | Ägg | |
300 g | Färsk kycklingfilé | |
2 msk | Sesamfrö | |
1 msk | Olivolja | |
Dressing | ||
0,5 tsk | Strösocker | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
2 tsk | Sesamolja | |
2 tsk | Risvinäger | |
2 tsk | Fisksås - Asiatisk | |
1 st | Lime | |
Handfast | ||
1 dl | Quinoa | |
Sallad | ||
125 g | Körsbärstomater | |
1 dl | Mango Fryst | |
0,5 st | Rödlök | |
50 g | Böngroddar | |
2 msk | Bladpersilja - färsk | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
1 st | Avokado | |
30 g | Salladsmix |
Skär kycklingen i avlånga bitar. Pensla med ett uppvispat ägg och vänd bitarna i sesamfrön.
Dela tomaterna på hälften, skär avokadon i bitar, skiva löken tunt och tärna mangoköttet. Blanda alltsammans med hackad persilja och sallad. Toppa med böngroddar och koriander.
Rör ihop ingredienserna till dressingen.
Stek kycklingbitarna i lite olja eller grilla. Lägg bredvid salladen.
Häll dressingen över salladen eller servera den vid sidan om.
Handfast: ca 2 dl kokt quinoa, röd, svart eller gul På din tallrik Handfast-minus: Lägg 1 handflata kyckling på tallriken och servera med 3 knytnävar sallad.
Handfast Lägg 1 handflata kyckling på tallriken, blanda i quinoa i salladen och servera 2 knytnävar sallad på tallriken.
Bild:
Itrim
1 Mango Fryst EKO/KRAV 750g Magnihill
1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1