Grillad kyckling med sötpotatis, fetaost och picklad rödlök i tortilla
Mari Bergman

Grillad kyckling med sötpotatis, fetaost och picklad rödlök i tortilla

40 minEnkelt
365,75 kr
4 portioner69,28 kr per portion
En somrig tortilla med grillad kyckling, rostad sötpotatis och picklad rödlök.

Kyckling
900 gKyckling Minutfilé
Sötpotatis
500 gSötpotatis
0,5 tskFlingsalt
1 klyftaVitlök Vanlig
1 mskOlivolja
Tillbehör
320 gTortilla
2 dlGräddfil
65 gMachesallat
1 stKoriander - färsk
150 gFetaost
Picklad lök
0,5 krmSalt Fint
0,5 dlStrösocker
3 dlVatten
1 dlÄttiksprit
2 stRödlök
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Picklad rödlök: Skala och skiva rödlöken tunt och lägg i en skål. Sjud upp vatten, ättika, socker och salt i en kastrull. Häll lagen över löken. Plasta och låt löken stå och dra till servering.

3

Sötpotatis: Skala och tärna sötpotatis. Skala och riv vitlök. Blanda samman med salt och olja på en plåt med bakplåtspapper. Sprid ut potatistärningarna ordentligt och rosta i ugnen i ca 30 min.

4

Kyckling: Grilla kycklingen ca 5 min/ sida eller tills kycklingen är genomstekt och har fin grillyta. Skär kycklingen i skivor.

5

Tillbehör: Grilla tortillabröden hastigt så att de får en fin grillyta.

6

Fyll de grillade tortillabröden med sallad, kycklingskivor, smulad fetaost, picklad rödlök och gräddfil. Toppa med korianderblad. Vik ihop och ät.

Bild:

Nurlan Emir