Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
100 g | Fetaost | |
100 g | Blandade oliver | |
1 st | Romansallat | |
2 st | Tomater | |
2 st | Avokado | |
1 st | Rödlök | |
0,25 st | Persilja - färsk | |
Kyckling | ||
800 g | Kycklingfile Fryst | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsk | Salt | |
Senaps- och honungsvinägrette | ||
1 msk | Citronjuice - råpressad | |
1 msk | Vatten | |
0,5 krm | Svartpeppar Malen | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Dijonsenap | |
1 msk | Rödvinsvinäger | |
1 tsk | Honung Flytande | |
3 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt |
Vinägrette: Blanda ihop alla ingredienser till vinägretten.
Sallad: Skär salladshuvudet i mindre bitar och blanda ihop salladen med vinägretten.
Kyckling: Stek kycklingen i olja på båda sidor, tills den är helt genomstekt. Om kycklingfiléerna är tjocka kan man dela dessa horisontellt för att minska stektiden. Krydda med salt och peppar.
Sallad: Skär tomaterna i mindre bitar, finhacka rödlök och persilja.
Blanda ihop tomat, rödlök, persilja och oliver.
Montering: Fördela salladen och kycklingen på 4 tallrikar eller skålar.
Toppa tallrikarna med tomat- och olivblandningen, skivad avokado och smulad fetaost.
Näringsvärde: 648 kcal, 55 g protein, 40 g fett, 15 g kolhydrater
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Rödvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel