Gå vidare till huvudinnehåll
Kycklingburgare med sötpotatisfrites och picklad lök
Mari Bergman

Kycklingburgare med sötpotatisfrites och picklad lök

1 tEnkelt
542,50 kr
4 portioner 80,43 kr per portion
Smarriga burgare smaksatta med persilja och vitlök. Sötpotatisfrites är ett riktigt favorittillbehör och har ni inte testat det innan så har ni något att se fram emot.

Sötpotatisfrites
2 mskOlivolja
1 kgSötpotatis
1 tskSalt
Tillbehör
1 stKvisttomater
300 gHamburgerbröd
0,3 stIsbergssallat
Kycklingburgare
500 gKycklingfärs
1 mskOlivolja
1 stPersilja - färsk
1 stÄgg
1 tskSalt
1 klyftaVitlök Vanlig
2 krmSvartpeppar Malen
Picklad rödlök
1,5 dlÄttiksprit
0,5 dlStrösocker
1,5 dlVatten
2 stRödlök
1 tskSalt
Dressing
1 tskHonung Flytande
1 krmSalt
0,5 tskSambal Oelek
2 dlGräddfil
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskTomatpuré
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Picklad lök: Skala och skiva rödlöken tunt och lägg i en skål. Koka ihop ättika, vatten, socker och salt. Häll den heta lagen över löken, sätt på lock och låt dra till servering.

3

Sötpotatisfrites: Skala och skär sötpotatisen i stavar. Lägg sötpotatisstavarna på en ugnsplåt och massera in olja ordentligt. Salta efter smak och sätt in i ugnen ca 30 min.

4

Kycklingburgare: Blanda kycklingfärsen med salt, peppar och ägg. Skala och riv vitlök samt skölj och finhacka persilja och tillsätt till färsen. Blanda om ordentligt och forma 4 burgare. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingburgarna på medelhög värme ca 2 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sätt in burgarna i ugnen ca 10 min.

5

Dressing: Blanda ihop gräddfil med tomatpuré, sambal oelek och honung. Smaka av med salt och peppar.

6

Tillbehör: Skölj salladen och skölj och skiva tomaten.

Montera ihop bröd (4 st), dressing, sallad och kycklingburgare. Toppa med tomat och picklad lök. Servera tillsammans med sötpotatisfrites.

Styling & Rekvisita: www.oscarclothilde.com

Näringsvärde: 724 kcal, 41 g protein, 18 g fett, 98 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell