Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sötpotatisfrites | ||
2 msk | Olivolja | |
1 kg | Sötpotatis | |
1 tsk | Salt | |
Tillbehör | ||
1 st | Kvisttomater | |
300 g | Hamburgerbröd | |
0,3 st | Isbergssallat | |
Kycklingburgare | ||
500 g | Kycklingfärs | |
1 msk | Olivolja | |
1 st | Persilja - färsk | |
1 st | Ägg | |
1 tsk | Salt | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
Picklad rödlök | ||
1,5 dl | Ättiksprit | |
0,5 dl | Strösocker | |
1,5 dl | Vatten | |
2 st | Rödlök | |
1 tsk | Salt | |
Dressing | ||
1 tsk | Honung Flytande | |
1 krm | Salt | |
0,5 tsk | Sambal Oelek | |
2 dl | Gräddfil | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Tomatpuré |
Sätt ugnen på 200 grader.
Picklad lök: Skala och skiva rödlöken tunt och lägg i en skål. Koka ihop ättika, vatten, socker och salt. Häll den heta lagen över löken, sätt på lock och låt dra till servering.
Sötpotatisfrites: Skala och skär sötpotatisen i stavar. Lägg sötpotatisstavarna på en ugnsplåt och massera in olja ordentligt. Salta efter smak och sätt in i ugnen ca 30 min.
Kycklingburgare: Blanda kycklingfärsen med salt, peppar och ägg. Skala och riv vitlök samt skölj och finhacka persilja och tillsätt till färsen. Blanda om ordentligt och forma 4 burgare. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingburgarna på medelhög värme ca 2 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sätt in burgarna i ugnen ca 10 min.
Dressing: Blanda ihop gräddfil med tomatpuré, sambal oelek och honung. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skölj salladen och skölj och skiva tomaten.
Montera ihop bröd (4 st), dressing, sallad och kycklingburgare. Toppa med tomat och picklad lök. Servera tillsammans med sötpotatisfrites.
Styling & Rekvisita: www.oscarclothilde.com
Näringsvärde: 724 kcal, 41 g protein, 18 g fett, 98 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel