Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kyckling- och sötpotatissallad | ||
0,5 st | Gurka | |
3 krm | Salt | |
2 dl | Bulgur | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Isbergssallat | |
2 msk | Olivolja | |
1 msk | Färsk ingefära | |
75 g | Fetaost | |
500 g | Sötpotatis | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
630 g | Kyckling Minutfilé | |
Dressing | ||
2 krm | Flingsalt | |
3 msk | Olivolja | |
30 g | Persilja - färsk | |
1 msk | Vit balsamvinäger |
Sätt ugnen på 200 grader.
Kyckling- och sötpotatissallad: Skala och tärna sötpotatisen. Skala och riv vitlök och ingefära.
Blanda samman sötpotatis, vitlök, ingefära, salt, peppar och olja i en ugnsfast form och rosta i ugn i ca 25 min.
Koka gryn enligt anvisning på förpackningen.
Skölj och skär salladen i grova bitar och skölj och skiva gurkan.
Dressing: Mixa samman olja, balsamvinäger, persilja och salt med hjälp av en stavmixer.
Kyckling- och sötpotatissallad: Salta och peppra kycklingfiléerna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingfiléerna på medelhög värme i ca 3-4 min på båda sidor. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan eller sätt in i ugnen i ca 10-15 min.
Blanda det kokta grynet med sallad, gurka och hälften av dressingen och lägg upp på ett fat. Toppa med skivad kyckling, fetaost och resten av dressingen.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell Rekvisita: www.oscarclothilde.com
Näringsvärde: 775 kcal. 46 g protein, 37 g fett, 63 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana