Kyckling- och sötpotatissallad med fetaost
Mari Bergman

Kyckling- och sötpotatissallad med fetaost

40 minEnkelt
364,65 kr
4 portioner33,53 kr per portion
En fräsch och mättande sallad med bulgur, mör kycklingfilé och ugnsgrillad sötpotatis med smak från ingefära och vitlök. Salladen serveras med en härlig persiljedressing. Tips, tina gärna kycklingen i kylen över natten.

Kyckling- och sötpotatissallad
0,5 stGurka
3 krmSalt Fint
2 dlBulgur
1 krmSvartpeppar Malen
1 stIsbergssallat
2 mskOlivolja
1 mskFärsk ingefära
75 gFetaost
500 gSötpotatis
1 klyftaVitlök Vanlig
630 gKyckling Minutfilé
Dressing
2 krmFlingsalt
3 mskOlivolja
30 gPersilja - färsk
1 mskVit balsamvinäger
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Kyckling- och sötpotatissallad: Skala och tärna sötpotatisen. Skala och riv vitlök och ingefära.

3

Blanda samman sötpotatis, vitlök, ingefära, salt, peppar och olja i en ugnsfast form och rosta i ugn i ca 25 min.

4

Koka gryn enligt anvisning på förpackningen.

5

Skölj och skär salladen i grova bitar och skölj och skiva gurkan.

6

Dressing: Mixa samman olja, balsamvinäger, persilja och salt med hjälp av en stavmixer.

7

Kyckling- och sötpotatissallad: Salta och peppra kycklingfiléerna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingfiléerna på medelhög värme i ca 3-4 min på båda sidor. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan eller sätt in i ugnen i ca 10-15 min.

8

Blanda det kokta grynet med sallad, gurka och hälften av dressingen och lägg upp på ett fat. Toppa med skivad kyckling, fetaost och resten av dressingen.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell Rekvisita: www.oscarclothilde.com

Näringsvärde: 775 kcal. 46 g protein, 37 g fett, 63 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell